Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tölcséres édesség

Tölcséres édesség
Tölcséres édesség
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban láttam a tölcsérkészítés menetét, és úgy éreztem, ki kell próbálni. Ez a gőzölés nagyon jópofa dolog, bármilyen más alak is kialakítható az ostyalapból. Például még melegen felfordított kávés- vagy pálinkáspohárra rászorítva kis minitálkát kapunk.

Egyébként bármilyen krémmel megtölthető, pudinggal is akár, de nekem ez a tejfölös csokikrém nagyon megtetszett, amit egyébként a muffinoknál olvastam még régebben.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ostyalapot hosszában elvágjuk, majd negyedeljük, így én a két lapból 16 db kb. 7x7 cm-es négyzetet kaptam.
  2. Egy fazékban vizet forralunk, és a tetejére kifeszítünk egy tiszta konyharuhát. (Zsineggel megkötjük, csak vigyázzunk, hogy ne legyenek lelógó részek, amik meggyulladhatnak!)
  3. A kifeszített konyharuhára ráteszünk egy ostyalapot, ami kb. fél perc alatt a gőzben megpuhul. Ha már elég puha, egy kúp alakú formára ráhajtjuk, egy pillanatig ott tartjuk, és sitty-sutty kész is a tölcsér. Ez bármikor elkészíthető, mert megtartja a formáját. (A kúp alakú formát én úgy készítettem, hogy egy papírtörlő gurigát hosszában félbevágtam, kúp alakúra hajlítottam, majd a használatos részét bevontam alufóliával.)
  4. Egy tábla csokit (vagy tortabevonót vagy maradék mikulásokat, csokinyuszikat) gőz fölött felolvasztunk. Ha kész, levesszük a melegről, és ügyesen kikeverjük kb. 2 dl tejföllel.
  5. Ha ez a maszat kissé kihűlt, zacskóba vagy nyomózsákba tesszük, és belenyomkodjuk a tölcsérekbe.
  6. Kb. fél órát gyönyörűen kibír puhulás nélkül, de érdemes hűtőbe tenni, mert a csoki megdermed, és összetartja a tejfölös masszát. (Vagy massza megy a hűtőbe zacskóstul, és akkor töltjük, amikor a fogyasztók a közelbe érnek.)
  7. Innentől kezdve kiélhetjük művészi hajlamainkat, megszórhatjuk ezzel-azzal, a tölcsér végét lehet még csokiba mártani stb.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 080
elküldve: 2
receptkönyvben: 60
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mohonc

Mióta szakács: 2010.07.09.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: karamellfagyi, vaníliafagyi, sorbet, gyümölcsfagyi, fagyikehely, parfé, fagyitorta

egyéb elnevezések

téli fagyi, csokoládés téli fagyi, csokikrém tölcsérben

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

266
ostyalap 2 db
csokoládé 10 dkg
tejföl 2 dl