adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
106
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
742
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 15.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
106
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2509 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 444 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 1584 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 107.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
742
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 932.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 589 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 40 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
276
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tökmagot ledaráljuk. Egy kicsi keverőedénybe szórjuk.
- A chia magot a vízbe keverjük, és 5 percig állni hagyjuk.
- Addig a sót és borsot elkeverjük a darált tökmagban.
- Ha a chia mag bezselésedett, akkor a tökmag keverékbe adjuk, és jól elkeverjük. Ha szükséges, még 1-2 ek. vizet adhatunk hozzá, hogy sűrű massza legyen.
- A sütőt 150 Celsius fokra előmelegítjük.
- Két sütőpapír között kinyújtjuk a masszát 2-3 mm vastagra. Téglalap alakra formáljuk, vagyis a kilógó részeket felkaparjuk, és a hiányos szélekre illesztjük, és elegyengetjük.
- A felső sütőpapírt lehúzzuk, az alsó sütőpapírt a kinyújtott masszával együtt egy nagy tepsire húzzuk, és 1 óra alatt kisütjük.
- Még melegen egy deszkára fordítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk.
- Éles késsel 20 kockára vágjuk, míg meleg.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, és dobozban vagy letakarva tároljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x25
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5680
- Feltöltés dátuma: 2016. március 20.
Ajánló
Mártogatónak, crisp helyett, feltördelve kruton helyett levesbe nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Halvány zöld színű, fekete pöttyös rágcsálnivaló. Finom és laktató. Ebből nem kell egy egész zacskónyi, csak pár darab elég, hogy kibírjuk vacsiig.