Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökmag chia crisp

Tökmag chia crisp
Tökmag chia crisp
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Halvány zöld színű, fekete pöttyös rágcsálnivaló. Finom és laktató. Ebből nem kell egy egész zacskónyi, csak pár darab elég, hogy kibírjuk vacsiig.

hozzávalók / 7 adag

  • 150 g tökmag
  • 3 ek chiamag
  • 1 dl víz
  • 1 kávéskanál
  • 1 kávéskanál bors (ha borsosan szeretjük ételeinket, többszöröse is lehet)

ajánlat

Mártogatónak, crisp helyett, feltördelve kruton helyett levesbe nagyon finom.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tökmagot ledaráljuk. Egy kicsi keverőedénybe szórjuk.
  2. A chia magot a vízbe keverjük, és 5 percig állni hagyjuk.
  3. Addig a sót és borsot elkeverjük a darált tökmagban.
  4. Ha a chia mag bezselésedett, akkor a tökmag keverékbe adjuk, és jól elkeverjük. Ha szükséges, még 1-2 ek. vizet adhatunk hozzá, hogy sűrű massza legyen.
  5. A sütőt 150 Celsius fokra előmelegítjük.
  6. Két sütőpapír között kinyújtjuk a masszát 2-3 mm vastagra. Téglalap alakra formáljuk, vagyis a kilógó részeket felkaparjuk, és a hiányos szélekre illesztjük, és elegyengetjük.
  7. A felső sütőpapírt lehúzzuk, az alsó sütőpapírt a kinyújtott masszával együtt egy nagy tepsire húzzuk, és 1 óra alatt kisütjük.
  8. Még melegen egy deszkára fordítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk.
  9. Éles késsel 20 kockára vágjuk, míg meleg.
  10. Hagyjuk teljesen kihűlni, és dobozban vagy letakarva tároljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x25 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 930
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 60-120 perc
fogyókúra: paleolit fogyókúra
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöld crisp, gluténmentes crisp, laktózmentes crisp, gluténmentes kruton, laktózmentes kruton

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ritka
ritka Wed, 2016-10-26 17:18

Nagyon jó! :) Már harmadszor sütöm, igaz picit kevesebb tökmaggal, helyére zab és napraforgó kerül.
köszönöm

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2016-11-02 21:27

Szia Ritka!
Örülök, hogy ízlett. Milyen arányban helyettesíted a tökmagot? Úgy nekem is ki kell próbálnom!

ritka
ritka Thu, 2016-11-10 14:47

Szia, először csak kb 30g tökmagot helyettesítettem. Legutóbb már csak 80 g volt a tökmag, de kevésnek tűnt nekem. A család nem vette észre. Szoktam belecsempészni, ha nem felejtem el, egy kicsi szezám és lenmagot is (őrölve).

ritka
ritka Tue, 2016-11-29 12:23

Megint sütöttem egy adagot :-) A chián továbbra sem változtattam. 110g tökmag-nál még jól érezni az ízét, 30g zab, 10g napraforgó (ez az arány talán még eltolható a napraforgó javára), és egy egy kiskanál szezám és lenmag. Nekem ez most nagyon bejött. Viszont én előre felvágom, mert ropogósra sül és úgy már nehéz lenne.

106
tökmag 150 g
chiamag 3 ek
víz 1 dl
1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál