r
Nosalty Logó

Tökéletes és elronthatatlan mézeskalács

NS
Tökéletes és elronthatatlan mézeskalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

651
Kalória
13.9g
Fehérje
128.5g
Szénhidrát
9g
Zsír
38.1g
Víz
112.5g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
55.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 5199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2601.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    335 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1308 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1028.2 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    799 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1357 micro
Összesen 5199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 321 kcal

Elkészítés

  1. Lisztet összekeverjük a porcukorral, szódabikarbónával, fűszerekkel.
  2. Hozzáadjuk a picit megolvasztott margarint (nem kell folynia).
  3. Majd a 4 tojástés a mézet is belekeverjük. Ha nem állna össze a tészta, egy pici tejet tegyünk hozzá.)
  4. A tésztát alufóliába csomagolva, fél órát pihenetessük.
  5. 3 mm vastagra nyújtjuk (lehet jó vékonyra, nekem úgyis elég vastagak lettek sütés után), és kiszaggatjuk.
  6. Felvert tojással megkenjük, és világosbarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

A recept barátom nagymamájától származik. A nővérem esküvőjére sütöttem köszönetajándéknak. (: Sokféle mézesklácsot próbáltunk már anyuval, de mindegyik kő kemény lett. Ez rögtön puha lesz, és nagyon finom!(:

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Érdemes sötétebb nádcukrot ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...

Szaftos brassói aprópecsenye

A brassóiról rengeteg legenda kering - hogy a brassói gyorsvonaton készült először, mások szerint Brassóban találták ki. A helyzet az, hogy már a XIX. századi szakácskönyvekben is ...