r
Nosalty Logó

Igazi mézeskalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
adanyszilvi
Igazi mézeskalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2835 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 708 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.8 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    973 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    954 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 2835 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a fúűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a csipet sót.
  2. Hozzáadjuk a mézet, majd elkeverjük.
  3. A vajat mikróban meglágyítjuk (kb. 20-25 mp, nem olvasztjuk!), majd hozzákeverjük.
  4. Hozzáadjuk a tojássárgákat is, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát. Mivel ragadós, érdemes nem kézzel, hanem pl. szilikon kislapáttal jól eldolgozni, keverni, nyomogatni, legyen teljesen homogén az anyag.
  5. Fóliába csomagoljuk, és legalább 6-8 órát pihentetjük hűtőben. Érdemes este bekeverni, és éjszaka pihenhet a tészta.
  6. Lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát, hogy ne törjön, majd 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk.
  7. Tetszőleges formákkal kiszaggatjuk, sűtőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  8. 180 C fokon 12-15 percet sütjük. Sütés közben figyeljük, hogy ne égjen meg a széle. Akkor jó, ha megemelkedett, és a szélek megpirultak picit.
  9. A sütőből kivéve megvárjuk, míg teljesen kihűlnek, mivel forrón, frissen törik a kész mézeskalács.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 564
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi mézeskalács
adanyszilvi 1 recept

Pár éve kaptam a receptet, a Nők Lapja Konyha Desszert különszámában jelent meg. Egyszerűen tökéletes, elronthatatlan, csak a sütési időre kell nagyon figyelni. A megmaradt tojásfehérjét ki lehet keverni porcukorral, és azzal díszíteni a kihűlt mézeskalácsokat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek