Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tokaji aszús-citromos spagetti garnélával

Tokaji aszús-citromos spagetti garnélával
Tokaji aszús-citromos spagetti garnélával
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A citromos tészta nagyon jól illik a tengeri herkentyűkhöz, de önmagában is egy isteni, pikáns fogás!

Nálam a "nem lehet abbahagyni" kategória! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rákokat kevés víz és olívaolaj keverékén és a kinyomott fokhagymagerezdekkel pár perc alatt  megpároljuk.
  2. Kifőzzük a Spagetti al lemone durumtésztát sós vízben (al dente).
  3. Elkészítjük a tésztaszószt az áttört fokhagyma, az olívaolaj, a citrom héja és levének keverékéből, és rálocsoljuk a tokaji aszút.
  4. Erre a szószra tesszük a leszűrt, de nem leöblített forró tésztát, összeforgatjuk, lefedjük, hogy a levet felszívja.
  5. A garnélákkal, reszelt pecorino sajttal megkoronázva fogyasztjuk!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 449
elküldve: 5
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
131 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

garnélás tészta, citromos-garnélás spagetti, fokhagymás spagetti garnélával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Tue, 2014-09-02 19:27

Van már jól bevált citromos tészta receptem, de miután ma elkészítettem a tiédet, a régi feledésbe is merülhet, ez sokkal jobb. Rákkal is, meg a "finnyásak" miatt csirkével is elkészítettem, mindkét változat elképesztően finom, mostantól ez lesz a kedvencünk. :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-06-30 08:52

Csatlakozom a véleményedhez, ez valóban abbahagyhatatlan. Elmentettem, köszönöm. Üdv: Évi néni

diavega
DiaNatura / diavega Mon, 2012-07-02 08:23

Kedves Évi néni!
Örülök, hogy tetszik, remélem ízleni fog!
Ha elkészítetted írd meg milyen lett!:)
Üdv, Dia

gerbo78
gerbo78 Fri, 2012-06-29 20:14

Istenien hangzik! Mentem is a receptet, már csak rákot kell vennem hozzá. ;) Köszönöm a feltöltést. :) Edi

diavega
DiaNatura / diavega Mon, 2012-07-02 08:22

Kedves Edi!
Köszönöm szépen!:) Nagyon jó áron kapsz rákot az ALDI-ban, kb 20-22 db nagyobb rák van a 250gr-os zacskóban és 1000 ft körül van az ára!
Üdv, Dia

59
édes fehérbor 20 ml
garnéla 20 dkg
olívaolaj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd