r
Nosalty Logó

Tiramisu Orsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
baloghorsi
Tiramisu Orsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.1 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    160 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 537 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    123 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4812.3 g
  • Cink
    397 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    312 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    1986 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    640.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 2146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, és további felhasználásig a hűtőbe tesszük.
  2. A tojássárgájákat a cukorral és a borral egy fém tálban gőz felett sűrű krémmé főzzük.
  3. A túrót és a mascarponét összekeverjük, beletesszük a sót és a már csak langyos tojássárgájás kémet.
  4. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is (a hűtőben állásában ereszt egy kis levet, ezt nem keverjük bele a krémbe), és ha kell, még cukrozzuk.
  5. A babapiskótákat egy rétegben egy mélyebb tálba tesszük, majd a rumos-kávéval meglocsoljuk. Erre rétegezzük a krémet, majd megszórjuk kakaóporral. Kb. fél nap alatt jól összeér a hűtőben (már ha kibírja addig :D).
  • Tepsi mérete: 24X32
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7640
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tiramisu Orsi konyhájából
baloghorsi 18 recept

Réges-régen vendégségben kóstoltam ezt a tiramisut (amikor még nem nagyon volt ismert édesség itthon), és nagyon ízlett. Nekem azóta is ez A TIRAMISU :) A tiramisu szó jelentése "dobj fel". Aki megkóstolja, a benne levő kávétól és a kis alkoholtól biztos jobb kedve lesz.:) Nekem a nem túl édes, pikáns íze miatt az igazi, a legtöbb helyen nagyon édes tiramisu krémeket ettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.