r
Nosalty Logó

Tengerész piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erchy
Tengerész piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5541 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1139.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 1389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    215.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4559.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1083 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1623 mg
  • Nátrium
    1375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    817.1 g
  • Cukor
    615 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1273 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2144 micro
Összesen 5541 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat a vízzel és a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a keményre vert fehérjéket.
  3. Kb. 15 percig sütjük, majd megkenjük lekvárral.
  4. A babapiskótákat a rumaromával összekevert capuccinoba mártjuk, és a lekvárra helyezünk belőle egy sort.
  5. A pudingot a tojássárgákkal és a tejjel felfőzzük, majd ha kihűlt, összedolgozzuk a cukorralhabosra kevert margarinnal.
  6. A kapott masszát a babapiskótára simítjuk.
  7. A fehérjét a cukorral gőz felett habbá verjük, és a krémre kenjük, majd kb.10-15 perc alatt alacsony hőfokon sütőben megszárítjuk.
  8. Egy éjszakán átpihentetjük hűtőszekrényben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 26129
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept  Andi konyhájából származik. A neve miatt tetszett meg, de a kóstoló után rájöttem, hogy az íze sem utolsó!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!