Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tengerész piskóta

Tengerész piskóta
Tengerész piskóta
85 perc / előkészület: 40 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept  Andi konyhájából származik. A neve miatt tetszett meg, de a kóstoló után rájöttem, hogy az íze sem utolsó!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a vízzel és a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a keményre vert fehérjéket.
  3. Kb. 15 percig sütjük, majd megkenjük lekvárral.
  4. A babapiskótákat a rumaromával összekevert capuccinoba mártjuk, és a lekvárra helyezünk belőle egy sort.
  5. A pudingot a tojássárgákkal és a tejjel felfőzzük, majd ha kihűlt, összedolgozzuk a cukorral habosra kevert margarinnal.
  6. A kapott masszát a babapiskótára simítjuk.
  7. A fehérjét a cukorral gőz felett habbá verjük, és a krémre kenjük, majd kb.10-15 perc alatt alacsony hőfokon sütőben megszárítjuk.
  8. Egy éjszakán át pihentetjük hűtőszekrényben.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 569
elküldve: 3
receptkönyvben: 386
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Erchy

Mióta szakács: 2010.04.06.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos-lekváros-babapiskótás süti tojáshabbal, kincsesbánya

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ziii60
ziii60 Tue, 2011-04-19 13:37

Szia ! Szerintem kimaradt az alapanyagok felsorolásánál a sütőpor mennyisége. Vagy nekem kerülte el a figyelmemet ?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-18 17:45

nagyon szuperul néz ki.gratulálok

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-18 16:12

Az én családomnak is kedvence a tengerész piskóta ,mert nagyon finom!!!!

szlivia2
szlivia2 Mon, 2010-05-10 09:31

Tegnap megcsináltam a sütit!Nagyon fini lett!Ajánlom mindenkinek!

Erchy
Erchy / Erchy Sat, 2010-05-08 17:32

Helló!

Az én tepsim 20x35 cm-es, de ha nagyobb akkor valamivel alacsonyabb lesz a piskóta!

szlivia2
szlivia2 Sat, 2010-05-08 14:56

Szia!Azt elfelejtettem megkérezni,hogy mekkora tepsibe süssem!Előre is köszi,szép napot!

szlivia2
szlivia2 Fri, 2010-05-07 09:05

Hát ez istenien néz ki,holnap már meg is csinálom!Köszi!

1389
tojás 6 db
cukor 15 dkg
finomliszt 15 dkg
víz 6 ek
sütőpor 0.5 csomag
lekvár/ dzsem 5 dkg
feketekávé 2 dl
rumaroma 10 ml
babapiskóta 10 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
tojássárgája 3 db
tej 3 dl
margarin 20 dkg
cukor 20 dkg
tojásfehérje 3 db
cukor 20 dkg