Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás.sajtos táska 2.

Sonkás.sajtos táska 2.
Sonkás.sajtos táska 2.
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imàdjuk a sajtos kiflit, amit a nagyobb bevásárló központokban lehet kapni. Külföldön élve, sajnos kevés alkalom adódik rá, hogy a frissen sült, ropogós finomságokhoz hozzáférhessünk, ezért ezt a továbbfejlesztett változatát elég sűrűn megsütöm, és bátran mondhatom, hogy finomabb, mint a bolti!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vendégvárásra kitűnő, de megfelel reggelinek vagy akár uzsonnának is.
Ha előre megsütjük, tálalás előtt langyosítsuk fel egy kicsit, lehetőleg sütőben, de ha nincs rá mód, jó a mikrohullámú sütő is, mert így sokkal finomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. A margarint mikróban felolvasztjuk, beledolgozzuk a lisztbe, hozzáadjuk az egész tojást, a joghurtot, a sót és a felfuttatott élesztőt.
  3. A tésztát jól összedolgozzuk, majd kb. 2 ujnyi vastagságúra kinyújtjuk. Megszórjuk bőven reszelt sajttal és az apróra vagdalt sonkával. A tésztát önmagára visszahajtjuk, majd újra kinyújtjuk, megismételve a sajt és sonkaszórás műveletét. Addig folytatjuk ezt, amíg tart a töltelék.
  4. Az utolsó hajtogatás után sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk a tésztát, megkenjük a tojás felvert sárgájával, megszórjuk egy kis előzőleg félretett sajttal, és éles késsel vigyázva felkockázzuk.
  5. Lehetőleg ne legyenek szorosan egymás mellett a kockák, mert a sütés alatt megduplázódnak.
  6. Megsütjük őket sütőben.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 217
elküldve: 4
receptkönyvben: 242
elkészítve: 5/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibi

Mióta szakács: 2011.02.26.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

melegszendvics, szendvicsbatyu sajttal és sonkával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cukorpotlo
cukorpotlo Wed, 2012-08-29 19:24

fél8-kor keltem és alig egy óra alatt már az asztalon volt. isteni recept, köszönöm! :)

csibi49
Csibi / csibi49 Mon, 2011-06-20 22:12

Koszonom!
Eloszor is elnèzèst a furcsa iràsmodèrt,de èn kulfoldon èlek,ès az itteni gèpeken nincsennek a magyarban hasznàlt èkezetek.
Vikici:nagyon orulok neki hogy izlett,nàllunk is mindig elfogy pillanatok alatt.
Bettyna:Nem kell keleszteni,mivel a sutoben a sutèsi ido alatt megkell.èppen ezèrt hagyni kell kozottuk egy kis helyet hogy ne èrjenek mad ossze .

Bettyna80
Bettyna80 Fri, 2011-06-17 11:06

Szia Csibi!

Tetszik a recepted. Szeretném elkészíteni. Lenne egy kérdésem: Nem kell keleszteni? Várom a válaszod!
Köszönöm!

Vikici
Vikici Tue, 2011-05-24 18:35

Kedves Csibi!

Nagyon jó ez a recept! Pillanatok alatt elkapkodta a család! köszönöm szépen.

1007
finomliszt 50 dkg
margarin 15 dkg
élesztő 2.5 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
tej 0.3 dl
joghurt 150 g
2 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
gépsonka 10 dkg
trappista sajt 20 dkg