r
Nosalty Logó

Téli kovászos uborka

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Iluska
Téli kovászos uborka
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 14 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2524.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    2277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    744.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 108 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10099.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    9108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    2978.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 427 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    95 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 14 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkákat jól megmossuk. Tisztára mosott üveg aljára kaprot teszünk. Levágjuk az uborkák két végét, majd feléig merőlegesen bevágjuk. Üvegbe rakjuk. Tetejére is teszünk kaprot.
  2. Literenként 2 lapos ek sóval vizet forralunk. Két szelet kenyérrel lezárjuk a zöldségünket. A forró vizet ráöntjük az uborkára. (kés pengéjét tegyük az üveg alá, hogy ne repedjen meg!)
  3. Napfényre tesszük, és akkor jó, mikor elveszti zöldes színét, és sárgásba megy át. Ez kb. 4-5 nap.
  4. Mikor megéredett, szűrjük le a kenyérdarabkáktól, az esetleges kapor maradványoktól a vizet, de nehogy kiöntsük.
  5. Az üveget mossuk ki, pakoljuk az immár tiszta üvegbe vissza az uborkákat, öntsük rá a teljesen tisztára leszűrt vizet, jó szorosan tekerjük rá a fedőt. Majd tegyük egy olyan nagy fazékba, amiben tudjuk dunsztolni. Engedjünk rá hideg vizet,(kb. az üveg harmadáig érjen)és kezdjük el melegíteni, és ha már gyöngyözni kezd az üveg körül a víz, onnantól számítsunk 15 percet.
  6. Hagyjuk így a vizet gyöngyözni, és egy fedővel takarjuk le. Miután letelt a dunsztolási idő, kapcsoljuk le a tüzet alatta, és ebben a folyadékban hagyjuk kihűlni. Tegyük plédek közé a fazékkal együtt, és bugyoláljuk be.
  7. Másnap 24 óra elteltével, vegyük ki a vízből, és vigyük hűvös helyre. Télen amikor kedvünk tartja, bontsuk fel és fogyasszuk. Jó étvágyat!!
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 6165
  • Össznézettség: 5976
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 10.

Ajánló

Annyira finom, ropogós uborkát ettünk télen miután felbontottuk, hogy érdemes megcsinálni!!!

Receptkategóriák

Én uborkát is termelek a kertben, minden évben elég jó termés volt. Mindig rakok be télre finom savanyúságnak. Különböző receptjeim vannak fent itt és mind nagyon finom!! :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.