Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínhabos gesztenyekrémleves

Tejszínhabos gesztenyekrémleves
Tejszínhabos gesztenyekrémleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a gesztenyét. A férjem egyik kedvenc desszertje a tejszínhabos gesztenyepüré. Ezt gondoltam át egy picit, és nem csalódtunk benne. Arra kell figyelni, hogy tényleg minimális só kell bele, csak azért, hogy kihozza az édességét a levesnek. Bár ez talán inkább desszert, mint leves.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felolvadt gesztenyemasszát lábasba tesszük, felöntjük a 0,5 l tejjel.
  2. Ha felfőtt, felöntjük a főzőtejszínnel, ici-pici sót teszünk bele, és cukrot ízlés szerint. Ha a gesztenyemassza cukrozott, természetesen kevesebb kell a cukorból. Újra felfőzzük.
  3. Botmixerrel pürésítjük.
  4. Tálalás előtt a habtejszínt habbá verjük, és jó néhány kanállal ráteszünk a leves tetejére.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 208
elküldve: 7
receptkönyvben: 148
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

gasztroamator

Mióta szakács: 2012.11.09.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

habos gesztenyekrémleves, gesztenyés krémleves, krémes gesztenyeleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

563
gesztenyemassza 40 dkg
főzőtejszín 5 dl
tej 5 dl
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
habtejszín 2 dl