Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínhabos csokikocka

Tejszínhabos csokikocka
Tejszínhabos csokikocka
34 perc / előkészület: 10 perc sütés: 24 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Angol sütis könyvben találtam ezt a receptet. Pont egy csokis, tejszínhabos sütit szerettem volna sütni. Eredetileg tekercsre szól a recept. 

hozzávalók / 4 adag

tészta

krém

tetejére

ajánlat

Nem szükséges tálalás előtt hűtőbe tenni, mert az olvasztott csoki a lényeges, ráadásul a tejszínhabot hidegen verjük fel. Nagyon finom és nem annyira édes sütemény a délutáni cseverészés mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 180 fokra melegítsük elő a sütőt. A tésztához megadott mennyiségeket felezzük meg, és két lap piskótát süssünk ki belőlük. Egy tálban habverővel habosra keverjük a tojást és a cukrot.
  2. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaóport, és lágyan keverjük össze.
  3. Sütőpapírral kibélelt, kisebb méretű tepsiben 12-12 percig süssük ki a piskótalapokat.
  4. Amíg a két lap hűl, készítsük el a tejszínes krémet, amihez habverővel verjük fel keményre a habtejszínt. Adjuk hozzá a cukrot és a vanília kivonatot.
  5. A két kihűlt piskótalap közé tejszínhabot kenünk, majd a süti tetejére csorgassuk rá a mikróban felolvasztott étcsokit. Egy tálban folyamatos ellenőrzés mellett, néha megkeverve, olvasszuk fel a csokit, vagy készíthetjük vízgőz felett is.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 077
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Puffin

Mióta szakács: 2015.09.29.
24 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínhabos sütemény, kakaós kocka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

880
cukor 150 g
tojás 6 db
finomliszt 100 g
cukrozatlan kakaópor 50 g
habtejszín 300 ml
cukor 2 csapott ek
vanília kivonat 1 kávéskanál
étcsokoládé 200 g