Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyepüré-torta

Gesztenyepüré-torta
Gesztenyepüré-torta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nők Lapja Konyhában találtam rá erre a receptre. Az eredetiben habtejszín van a tetején , de nálunk laktózmentes Hulalás verzió készült. Gesztenyepüré imádó fiaim szerint felesleges volt bele a keksz alap, mert nagyon "kilóg" a keksz íze, nekem viszont pont ez ízlett benne, hogy megtörte a habos gesztenyemassza ízét.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált háztartási kekszet összekeverjük az olvasztott margarinnal. Jól összedolgozzuk, és egy tortaforma aljába egyenletesen belenyomkodjuk.
  2. Hűtőbe tesszük 30 percre.
  3. A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk, (vagy nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük) és a megkeményedett kekszre rátesszük.
  4. A Hulalát  (tejszínt) a cukorral összekeverjük. (Ha a Hulala édesített akkor nem kell már hozzá több cukor) és a habfixálóval együtt kemény habbá verjük.  A gesztenye tetején egyenletesen elosztjuk.
  5. Reszelt csokoládéval, gesztenyével díszítve tálaljuk.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 86 008
elküldve: 43
receptkönyvben: 958
elkészítve: 35/43
Facebookon megjelent: 3

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Gesztenye torta sütés nélkül, Gesztenyepüré torta sütés nélkül

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

macigaby
macigaby Fri, 2015-11-06 10:19

Szia Kiki!

Szeretném holnap elkészíteni ezt a csodás gesztenyés finomságot és az lenne a kérdésen, h pite formában elkészíthető-e?
Előre is köszönöm a válaszodat!
Üdv Gabi

moncsicsi83
moncsicsi83 Sat, 2012-01-14 21:54

Kedves Kiki!
Azt szeretném kérdezni, hogy a 30 dkg keksznél a 15 dkg margarin mennyire érezhető ízben? A családban nem nagyon szeretik a margarinos sütiket, és nem tudom, merjem e csinálni, vagy nem fog nekik ízleni...

Angie
Angie / Angie Thu, 2011-02-03 13:14

Szia Kiki!
Azt szeretném megkérdezni, hogy hány cm átmérőjű formában készítetted? Nem szeretném ha túl nagyba pakolnám és egy lapos izé lenne belőle:D Akkor már inkább másfélszeres adagot teszek bele:P
Előre is köszi a választ!

Angie
Angie / Angie Thu, 2011-02-03 13:34

Köszi a gyors választ:) Én úgy emlékszem, az enyém 28cm, úgyhogy lehet kicsit több gesztenyével csinálom, talán a hab elég lesz rajta, ránézésre lesz belőle bőven:)
Még egy utolsó kérdés: Amikor a habot tetted rá, ugye már nem használtad a formát? Vagy ha igen, nem tapad hozzá a tejszínhab? Tartok tőle, hogy amikor levenném a keretet, a fele rajta maradna:D Jó béna kérdés....:D

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Thu, 2011-02-03 15:13

Emlékeim szerint nem használtam a formát. Ha jó kemény a hab akkor könnyen rádolgozhatod a tetejére. Hajrá! üdv kiki

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2011-01-26 11:44

Kedves Kiki, nagyon jól hangzik a recept. A Hulalába még plusszban kell habfixáló? Eddigi tapasztalataim szerint az anélkül is úgy megáll, mint a cövek! :-) Üdv, Zsuzsa

735
gesztenyemassza 50 dkg
háztartási keksz 30 dkg
vaj 15 dkg
növényi tejszín 4 dl
porcukor 3 ek
habfixáló 2 csomag
csokoládéforgács 1 ek