Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes karfiolleves baconnel

Tejszínes karfiolleves baconnel
Tejszínes karfiolleves baconnel
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető, selymes krémleves.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát feldaraboljuk, és vajon megpirítjuk, vízzel felöntjük, és a csirkehúsleves-kockákat belemorzsoljuk, borsozzuk.
  2. A karfiolt rózsákra szedjük, és hozzáadjuk a vízhez, majd fedő alatt kb. 20-25 percig puhára főzzük.
  3. Amíg a karfiol fő, a bacont kockákra vágjuk és megpirítjuk.
  4. A kenyeret is megpirítjuk és felkockázzuk.
  5. A megfőtt karfiolt összeturmixoljuk, és hozzákeverjük a tejet és a tejszínt, és kicsit felforraljuk.
  6. Tálaláskor petrezselymet szórunk rá, a pirított kenyérkockákat és a bacont is ráhalmozzuk, és végül parmezánnal meghintjük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 353
elküldve: 2
receptkönyvben: 25
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.05.
72 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

baconös karfiolleves, parmezános krémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

631
karfiol 1 kg
vaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
csirke alaplé 5 dl
bors 0 ízlés szerint
tej 5 dl
főzőtejszín 1.5 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint
bacon 25 dkg
toast kenyér 4 szelet
parmezán sajt 10 dkg