r
Nosalty Logó

Sörös csirkecombok tejszínes mártással

Glaser
Sörös csirkecombok tejszínes mártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

744
Kalória
27.7g
Fehérje
15.8g
Szénhidrát
58.4g
Zsír
332.7g
Víz
188.4g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 744 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    332.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 744 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    116.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1432.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    665.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 1486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

  1. A combokat megmossuk, a forgónál kettévágjuk, egy jól záródó fedeles edénybe tesszük. Ráöntjük a sört, rászórjuk a kakukkfűleveleket. Lefedve legalább 6 órát hűtőben hagyjuk pácolódni.
  2. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
  3. A combokat kivesszük a pácléből, papírtörlővel szárazra itatjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, és megforgatjuk a lisztbe.
  4. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körben aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a szalonnát, további 5 percig pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és további 10 percig sütjük.
  5. Felöntjük a páclével, lefedve közepes hőmérsékleten kb. 45 percig főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, és további 15 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

Ha nem elég sűrű a mártás, sűrítsük kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...