Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-baconös burgonyaköret

Tejszínes-baconös burgonyaköret
Tejszínes-baconös burgonyaköret
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a köretet készítettem el a Töltött-göngyölt csirkemell Bolognai raguval receptemhez. Nagyon finom, rántott ételek vagy sült húsok mellé is illik. Mindig valami újat próbálok készíteni, és az új receptet próbára bocsátom a családom körében.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, karikára szeljük. Sós vízben puhára főzzük.
  2. Egy hőálló tálat kiolajozunk, belerakjuk a leszűrt burgonyát.
  3. 2 ek olajon kiolvasszuk a kockára vágott császárt. Hozzáadjuk a tejszínt, majd a tűzről lehúzva belekeverjük az apró kockára vágott sajtot. Ízlés szerint: só, bors, vegeta.
  4. Összekeverjük és az előkészített burgonya tetejére öntjük.
  5. Sütőben pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 850 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 216
elküldve: 6
receptkönyvben: 449
elkészítve: 10/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyaköret, tejszínes burgonya, szalonnás burgonyaköret

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-04-03 21:52

Kedves Anci!

Nem is tudom, t mondjak. Ha nem lenne este 10 óra, fordulnék is ki a konyhába. Isteni, mint minden, amit készítesz!!!!!!!!!!! Gratulálok. Üdv: Évi néni

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-04-04 07:28

Kedves Évi néni !
Valóban nagyon finom, jó szívvel ajánlom neked is. Ünnepi köretnek is megfelel !
Köszönöm a kedves hozzászólást ! Üdv: Anci

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2012-04-03 11:56

Tegnap megsütöttem a krumplidat, friss fejessalátával ettem... hát mit mondjak? Remek volt!!! :)))
Biztosan felkerül jónéhányszor az étlapra.
Köszi még egyszer!
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok és jó sütést-főzést!
Edit

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-04-03 12:12

Kedves Editkém !
A jövő héten biztos, hogy el fogom készíteni ebédre, fejes salátával !
Olyan étvágyat csináltál hozzá, hogy máris hozzáfognék, ha a hétre
nem mást gondoltam volna !Még egyszer nagyon szívesen és
köszönöm a jókívánságot, viszont kívánom ! Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-04-02 13:44

Kedves Edit !
Ez a krumpli köret önmagában is nagyon finom.
Salátával meg egyenesen kiváló ! Jó ötlet, köszönöm.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok ! Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-04-02 12:31

Kedves Anci!

Nagyon fincsinek látszik, magában is laktató, de a bolognais töltött csirkemellel fantasztikus lehet. :-)))))
Elmentettem.
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2012-04-02 12:14

Kedves Anci!
Ez nagyon tuti! Szívesen megenném most csak úgy magában, egy kis salátával. (Már korog is a gyomrom...)
Köszi ezt az egyszerű, de nagyszerű ötletet!
Edit

300
burgonya 1 kg
császárszalonna 10 dkg
főzőtejszín 2 dl
trappista sajt 7 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint