r
Nosalty Logó

Tejfölös pogácsa Dina konyhájából

Dina79
Tejfölös pogácsa Dina konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

571
Kalória
11g
Fehérje
62.1g
Szénhidrát
30.7g
Zsír
51.5g
Víz
85g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5717 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 571 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    306.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7583.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    843 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1546 mg
  • Nátrium
    4610 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    621.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    515.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    695 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2630 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1660 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 5717 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 324 kcal

Elkészítés

  1. A tejbe beletesszük a cukrot és meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe kis fészket készítünk, és hozzáadagoljuk a többi alapanyagot.
  3. Amikor az élesztő felfutott a tejben a liszthez öntjük, és alaposan összedolgozzuk a tésztát. Addig dagasztjuk, amíg az edény falától elválik, majd lisztezett gyúródeszkára öntjük és átgyúrjuk. Az így kapott tésztát letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és hajtogatjuk. A hajtogatási műveletet összesen háromszor ismételjük. Minden hajtogatás után 30 percig kelesztjük a tésztát.
  5. Az elkészült tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, egyéni ízlés szerint 1,5-2 cm vastagra, a tetejét berácsozzuk, és tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk.
  6. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, kis távolságot hagyva köztük, tetejüket megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p

Egyszerű, pihe-puha pogácsa, ami másnap sem lesz fojtós. Tetejére lehet szórni sajtot vagy egyéb magokat, ízlés szerint.

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...