Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejberizs ahogy LilaKancsó készíti

Tejberizs ahogy LilaKancsó készíti
Tejberizs ahogy LilaKancsó készíti
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tejberizst készíteni mindenki tud, csak mindenki másképp. Íme a recept, ahogyan LilaKancsó készíti.:)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet felforraljuk, beleöntjük a rizst, majd hozzáöntjük a tejet.
  2. Teljes fokozaton főzzük addig, míg fel nem forr a tej, amint felforrt, levesszük a gáz erősségét közepesre. Ekkor beleszórjuk a csipet sót, érzésre a cukrot és a vanília aromát is.
  3. Lefedjük fedővel, és kis lángon főzzük tovább 15-20 percig, míg a rizs meg nem puhul.
  4. Most kakaóporral és fagyasztott meggyel ettem. De szoktam fahéjas kakaóporral, saját készítésű lekvárokkal és mindenféle gyümölccsel is kínálni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 113
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lila Kancsó

Mióta szakács: 2012.10.27.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fahéjas tejberizs, tejberizs lilakancsótól, tejes rizses desszertkrém

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

508
tej 0.5 l
víz 1 dl
rizs 1 bögre
vaníliaaroma 1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
1 csipet