Pudingos tejberizs karamellizált almával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
326
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
981
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
326
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1019.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 585 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.1 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 171 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
981
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rizst kifőzzük, majdnem készre, bő vízben egy pici sóval.
- A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és tetszőleges mennyiségű cukorral, ki mennyire édesen szereti, és mikor majdnem forr, belekeverjük a rizst.
- Közben egy kis tejjel kikeverjük a pudingport és mikor fellforr, belekeverjük az egészhez. Attól függően, hogy milyen keményre vagy lágyra akarjuk, adhatunk hozzá több tejet, vagy mérsékelhetjük a mennyiséget.
- Az almát megpucoljuk és felszeleteljük fél ujjnyi szeletekre. Ha túl vastag, nem puhul meg, ha túl vékony, akkor eltörik.
- Egy kevés cukrot karamelizálunk és mikor világosbarna színű lett, belefektetjük az almaszeleteket és teszünk rá egy kanál vizet. Közepes hőfokon rottyan egyet, megfordítjuk az almákat és már kész is van.
- Fahéjjal, kakaóval, lekvárral tálaljuk, kinek ízlése szerint.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 15063
- Feltöltés dátuma: 2013. január 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sok rizs maradt ki tegnapról, így ebből készítettem egy gyors finomságot, ami mindenkinek nagyon ízlett. Következőnek más ízben és más gyümölccsel próbálkozok.