Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi káposztasaláta

Tavaszi káposztasaláta
Tavaszi káposztasaláta
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a könnyű tavaszi salátát Apukámtól tanultam. Nagyon szeretjük. :) Hűtőben befőttes üvegbe zárva elvileg 3-4 napig is eláll, de nálunk mindig hamarabb elfogy. :)

További képek itt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Frissen sültek és pörköltek mellé is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát megtisztítjuk, felnegyedeljük, és kivágjuk a torzsáját.
  2. A negyed káposztákat deszkára fektetve vékonyan felszeleteljük, egy tálba tesszük, megsózzuk, és összeforgatjuk.
  3. Amíg a káposzta a sóban pihen (kb. 10 perc), megcsináljuk a salátalevet. Egy lábasba mérjük a vizet, belerakjuk a cukrot, ecetet és a köménymagot, majd felforraljuk. A kész levet félretesszük hűlni.
  4. A káposztát jó alaposan kinyomkodjuk, majd leöntjük a langyosra hűlt salátalével.
  5. Megkeverjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

  • költség: 150 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 82
össznézettség: 82 291
elküldve: 10
receptkönyvben: 579
elkészítve: 20/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tavaszi káposztasaláta, gyors saláta káposztából, köményes saláta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fonicia
fonicia Fri, 2013-02-01 15:27

Szia Ági!Most csináltam meg a salátát, és nagyon fini lett! Köszi a receptet, mentettem!Üdv:Fonicia

DBrigi
DBrigi / DBrigi Mon, 2013-01-21 10:19

Ezt mi is így készítjük, és pont az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége! Bátran ajánlom azoknak, akik túl egyszerűnek találják, mert rá fognak jönni, hogy mennyire finom. :)

rya40
rya40 Sun, 2012-06-03 22:32

Köszi a receptet,ma megcsináltam.Ez volt életem első káposztasalija:)Ízlett mindenkinek!

chegue
Chegue / chegue Mon, 2012-05-21 22:39

Mentve, és hamarosan tesztelve is lesz :)) Viszont bocsáss meg balga kérdésemért, de még sosem dolgoztam káposztával, a jól kinyomkodás után leöntsem a levét róla? :$

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Tue, 2012-05-22 06:23

Szia! Igen, mindenképp.:) Én úgy szoktam, hogy veszek egy másik tálat, és a kinyomkodott káposztát -fogok egy jó nagy marékkal, és, mint a szivacsból, kinyomom a sós vizet- abba teszem át és abban öntöm le az elkészített lével. Remélem tudtam segíteni és remélem ízleni fog a saláta! Üdv: Ági

114
káposzta 1 közepes db
0 ízlés szerint
ecet 2 ek
cukor 2 púpozott ek
köménymag 0.5 kávéskanál
víz 1 l