r
Nosalty Logó

Grand Marnier szuflé

Pákosztos macska
Grand Marnier szuflé
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A szufléhoz

A formák előkészítéséhez

A tetejére

285
Kalória
6.8g
Fehérje
40.3g
Szénhidrát
10.1g
Zsír
33.4g
Víz
159.7g
Koleszterin
135mg
Élelmi rost
36g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A szufléhoz

A formák előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 285 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A szufléhoz

A formák előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 1713 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A szufléhoz

A formák előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 285 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    241.9 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    200.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    579 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 1713 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

A szufléhoz

  1. Kivajazzuk és cukorral meghintjük a formákat. Betesszük őket a hűtőbe.
  2. A tejet a kikapart vaníliarúddal együtt felforraljuk, 10 percig állni hagyjuk (volt az 20 is).
  3. 2 tojássárgáját kikavarunk 40 g cukorral.
  4. Ezután kell hozzáadni a lisztet.
  5. A tojásos masszát felengedjük az átszűrt vaníliás tejjel és visszatesszük a tűzre.
  6. Kavargatva addig főzzük, míg enyhén sűrűsödni kezd.
  7. Ekkor áttöltjük egy tiszta üvegtálba, hozzáadjuk a likőrt és a maradék 1 tojássárgát.
  8. A tojásfehérjét puha habbá verjük, majd hozzáadjunk 15 g cukrot. Tovább verjük, míg kemény hab nem lesz.
  9. Először a hab negyedét, majd a maradék részt dolgozzuk az alapmasszába.
  10. A masszát a formákba kanalazzuk és 190 fokos sütőbe tesszük őket. (8-15 perc alatt lesznek kész, a méretüktől függően.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 15 p

Ezt a szuflét azóta tervezem, mióta sikerült Nagygombócossal is összefutnom és egy picit megismerkednünk. Bár mindenkit csak biztatni tudok az elkészítésére, mert ez a legfinomabb felfújt a világon, ezt a posztot elsősorban Neki és NoSalty Petrának ajánlom!

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...