r
Nosalty Logó

Grand Marnier szuflé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pákosztos macska
Grand Marnier szuflé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A szufléhoz

A formák előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 285 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A szufléhoz

A formák előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 1713 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A szufléhoz

A formák előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 285 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.9 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    579 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 1713 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A szufléhoz

A formák előkészítéséhez

A tetejére

Elkészítés

A szufléhoz

  1. Kivajazzuk és cukorral meghintjük a formákat. Betesszük őket a hűtőbe.
  2. A tejet a kikapart vaníliarúddal együtt felforraljuk, 10 percig állni hagyjuk (volt az 20 is).
  3. 2 tojássárgáját kikavarunk 40 g cukorral.
  4. Ezután kell hozzáadni a lisztet.
  5. A tojásos masszát felengedjük az átszűrt vaníliás tejjel és visszatesszük a tűzre.
  6. Kavargatva addig főzzük, míg enyhén sűrűsödni kezd.
  7. Ekkor áttöltjük egy tiszta üvegtálba, hozzáadjuk a likőrt és a maradék 1 tojássárgát.
  8. A tojásfehérjét puha habbá verjük, majd hozzáadjunk 15 g cukrot. Tovább verjük, míg kemény hab nem lesz.
  9. Először a hab negyedét, majd a maradék részt dolgozzuk az alapmasszába.
  10. A masszát a formákba kanalazzuk és 190 fokos sütőbe tesszük őket. (8-15 perc alatt lesznek kész, a méretüktől függően.)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 35287
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 29.

Ajánló

Összedobtam még egy kis mártást is hozzá: 2 nagy narancs kifacsart levét két kanál saját készítésű narancslekvárral harmadára beforraltam, egy diónyi vajjal pedig bársonyossá tettem. Nagyon jól kiegészítette ez a savanykás mártás a fenséges szuflét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Grand Marnier szuflé
Pákosztos macska 26 recept

Ezt a szuflét azóta tervezem, mióta sikerült Nagygombócossal is összefutnom és egy picit megismerkednünk. Bár mindenkit csak biztatni tudok az elkészítésére, mert ez a legfinomabb felfújt a világon, ezt a posztot elsősorban Neki és NoSalty Petrának ajánlom!

Hozzávalók

A szufléhoz

A formák előkészítéséhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!