Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szüreti pecsenye

Szüreti pecsenye
Szüreti pecsenye
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sült hús, rumos, sült szőlővel? Ez egy jó story nem?

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyapürét  vagy krokettet kínálhatunk hozzá.

Készíthetjük sertéscombból, pulykamell-filéből, szűzpecsenyéből. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 C-fokra.
  2. A sertéslapockát leöblítjük, szárazra töröljük. A húsdarabot hosszanti irányban két azonos vastagságú csíkra vágjuk, majd mindkét húst három csíkra vágjuk úgy, hogy az egyik véget nem vágjuk végig, hanem maradjon egyben. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd hármas fonással megfonjuk, hústűvel betűzzük a fonat végét.
  3. Áttesszük egy megfelelő nagyságú tepsibe, beleöntünk 2 dl vizet és a 2 ek zsírt, majd lefedjük alufóliával. Sütőbe téve 160-170 C- fokon 30 percig pároljuk.
  4.  Levesszük róla a fóliát, meg-megöntözzük a pecsenyelével, készre sütjük.
  5. A fonatokat tálra emeljük, alufóliával betakarva, melegen tartjuk.
  6. A körethez a szőlőt megmossuk, leszemezzük, szárazra töröljük.
  7. A  pecsenyeléből 1 decinyit egy serpenyőbe szűrünk, beledobjuk a szőlőt, jól átforrósítjuk.
  8. Lehúzzuk a tűzről, meglocsoljuk a rummal, összekeverjük, fedő alatt 5 percig pihentetjük.
  9. A sertésfonatokból hústűket kihuzigáljuk, köréjük szedjük a szőlőt.

  • elkészítettem: 19 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 026
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült sertésszelet rumos szőlővel, rumos szőlővel sült sertés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

819
sertéslapocka 1 kg
magyaros fűszerkeverék 30 g
szőlő 80 dkg
disznózsír 2 ek
rum 0.5 dl
víz 2 dl