Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szülinapi vártorta

Szülinapi vártorta
Szülinapi vártorta
150 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kislányomnak készült a 8. szülinapjára. Hatalmas sikert aratott.

Ez volt az első alkalom, hogy kipróbáltam a fondantot, és nagyon tetszett a könnyű kezelhetősége. Az más kérdés, hogy nem igazán szeretjük, mert nekünk nagyon tömény, de az ötletek így végtelenek lettek.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához (1 laphoz)

A fondanthoz

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Fondant készítése:

  1. Hőálló tálat vastagon kikenünk margarinnal, beletesszük a pillecukrot, és 3x1 percre betesszük a mikróba, margarinos fakanállal megkavarjuk.
  2. Ha megolvadt, beletesszük az átszitált porcukor felét, és összekavarjuk, ha már nehéz kavarni, porcukros felületre öntjük, és kézzel átgyúrjuk a többi porcukorral.
  3. Színezhetjük kakaóporral vagy ételfestékkel.

Piskóta készítése:

  1. A piskótához a tojás sárgáját habosra keverjük a porcukorral, beletesszük a lisztet, majd a tojás felvert habját beleforgatjuk a masszába.
  2. Ebből az adagból 1 vékony lap lesz. Én 4 lapot sütöttem a tortához. Nekem nincs kerek formám, így én egy nagyobb méretű fedőt szoktam használni a kerek forma kialakításához.

Krém készítése:

  1. A krémhez a tejet, lisztet, 1 evőkanál cukrot,1 tojás sárgáját összefőzzük.
  2. Ha kész, n éha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be
  3. A margarint a porcukrral habosra kavarjuk, beletesszük a kakaóport, egy pici rumaromát, majd ha kihűlt a krém, összekeverjük a vajkrémmel.

Összeállítás:

  1. A tornyok mérete attól függ,hogy milyen méretű a tölcsérünk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a korongokat, megtöltjük krémmel, hurkapálcával rögzítjük a közepén.
  2. A tortát és a tornyokat kívül is bekenjük krémmel, hogy ragadjon rá a fondant.
  3. Porcukros felületen 2-3 mm vastagra kinyújtjuk a masszát, majd beborítjuk a formánkat. Ha kemény a fondant kicsit, betesszük a mikróba.
  4. Összeállítjuk a végleges tortaformánkat, a tornyokat srégan megszúrva hurkapálcával rögzítjük a kerek tortához. A tölcséreket a toronyhoz illesztjük. Fondanttal igazíthatunk a ferdeségükön.
  5. Majd ízlés szerint díszítjük. A zselécukrokat darabolt hurkapálcával rögzítjük a tortához.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 058
elküldve: 2
receptkönyvben: 100
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

LeCSO

Mióta szakács: 2012.02.12.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szülinapi torta, kastélytorta, formatorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sun, 2012-02-19 16:44

Szóval Te készítetted a fondant-ot is! Nagyon ügyes vagy, gratulálok!
Marcsi

Adrien
Adrien Sat, 2012-02-18 14:56

Kedves LeCSO!
Szép lett a torta, lánykád biztosan nagyon örült neki.
Igazán ötletesek a tölcsértetők. Nekem nem jutott volna eszembe.
DOlgoztam már fondant-nal, valóban jól kezelhető. Szerencsére mi szeretjük a sütik tetején.
Üdv.: Adrien

987
tojás 6 db
finomliszt 12 dkg
porcukor 12 dkg
pillecukor 60 dkg
porcukor 50 dkg
margarin 0.5 ek
tej 6 dl
finomliszt 5 evőkanál
cukor 1 ek
tojássárgája 1 db
cukrozatlan kakaópor 1 ek
margarin 50 dkg
porcukor 50 dkg
rumaroma 2 csepp
tölcsér 6 db
színes cukorka 1 ek