Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sztrapacska Lizinkától

Sztrapacska Lizinkától
Sztrapacska Lizinkától
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon, de nagyon szeretjük a sztrapacskát. Sose tudok annyit főzni, hogy maradjon a lábasban. Nem tervezem előre a készítését, juhtúró pedig csak akkor van a hűtőben, ha célirányosan azt akarunk vásárolni. Ezért készítem ilyen egyszerűen! Ezek a hozzávalók mindig kéznél vannak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat mosás és hámozás után krumplireszelőn lereszeljük. Beletesszük a lisztet és a sót. Jól összekeverjük. Amíg összeérik, elkészítjük a pirított hagymát.
  2. A hagymát félbe vágjuk és vékonyan felszeleteljük. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat és aranybarnára pirítjuk benne a hagymát.
  3. Egy nagy méretű fazékban vizet forralunk. Amikor gyöngyözve forr, beleszaggatjuk a masszát. (Én evőkanalat használok erre a célra.)
  4. Amikor a kis galuskák feljöttek a víz felszínére, szűrővel kiszedjük és hideg vízzel alaposan leöblítjük. Beletesszük a hagymás zsiradékba és jól összepirítjuk.
  5. Frissen, melegen tányérokra szedjük és a tejfölt külön kínáljuk mellé.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 99 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 724
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
361 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sztrapacska juhtúró nélkül, krumpligaluska pirított hagymával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

573
burgonya 70 dkg
finomliszt 30 dkg
vöröshagyma 2 nagy db
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
tejföl 2 dl