Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szotyis-epres piskóta

Szotyis-epres piskóta
Szotyis-epres piskóta
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hirtelen ötlet volt.

hozzávalók / 4 adag

  • 3 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 6 ek mozsárban összetört napraforgómag
  • néhány szem eper
  • 3 ek meleg víz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékhez teszünk 3 ek meleg vizet, és kemény habbá verjük őket. Hozzáadjuk a sárgáját is.
  2. Majd a cukrot és a napraforgómagot is. A liszttel is óvatosan összekeverjük.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük.
  4. Az epreket negyedekbe vágjuk, lisztbe forgatjuk, és a piskótára helyezzük őket.
  5. Közepes lángon megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 026
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

B.Szandi

Mióta szakács: 2012.03.24.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskóta eperrel és napraforgómaggal, epres piskóta napraforgómaggal, szotyis piskóta eperrel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!