Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szívecskés csörögefánk

Szívecskés csörögefánk
Szívecskés csörögefánk
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csöröge főleg a férjem kedvence, de a család többi tagja is szívesen fogyasztja.

Egy időben minden hétvégén kellett sütnöm.

Fincsi házi baracklekvárral jó kis nasi.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, egy jól nyújtható tésztát kell kapnunk.
  2. Mivel a tejföl minősége is változó,ha keménynek találjuk tegyünk hozzá még tejfölt, ha lágynak akkor még lisztet.
  3. Kinyújtjuk, de nem túl vékonyra, és tetszőleges formával kiszaggatjuk.
  4. Forró olajban kisütjük, és még melegen megporcukrozzuk.
  5. Lekvárral kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 674
elküldve: 2
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaffika

Mióta szakács: 2011.09.19.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csörögefánk, fánk , csöröge

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

geniusz
geniusz Sun, 2019-09-15 16:25

Szia! Nagyon szépen köszönöm a receptet! Nagyon jól sikerült, finom lett! Gyorsan el is fogyott!

934
finomliszt 35 dkg
tojássárgája 5 db
porcukor 2 teáskanál
vaníliás cukor 1 teáskanál
1 csipet
tejföl 150 g
napraforgó olaj 2 dl
porcukor 1 ek
lekvár/ dzsem 10 dkg