Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilveszteri rumos bólé

Szilveszteri rumos bólé
Szilveszteri rumos bólé
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régimódi bólé, állítólag Charles Dickens kedvence is volt. Ha nagyon magas fokú alkoholt használunk, a cukros-alkoholos szirupot meg is gyújthatjuk!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot egy nagy tálba szórjuk. Melléreszeljük a citrom héját.
  2. Ráöntjük a konyakot és a rumot, jól elkeverjük (ezen a ponton jöhet a gyújtós trükk)!
  3. Ráöntjük a forró fekete teát, és addig kavargatjuk, míg a a cukor fel nem olvad (ha meggyújtottuk, erre nincs szükség).
  4. A narancsot vékony karikára vágjuk, és a tálba tesszük. Régen melegen fogyasztották, de lehűtve is finom.
  • költség: 5000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 851
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
961 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: vacsora
fogás: ital
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rumos szilveszteri bólé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

110
cukor 17 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
konyak 250 ml
rum 250 ml
tea 15 dl
narancs 1 közepes db