r
Nosalty Logó

Szilvával töltött sertésszűz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Szilvával töltött sertésszűz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 645 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1934 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 645 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.1 g

Zsír

  • Összesen
    105.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4036.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1695 mg
  • Nátrium
    1772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    731 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1934 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertésszűzet az esetlegesen rajta lévő hártyáktól, zsírdarabkáktól megtisztítjuk.
  2. Egy alkalmas konyhai eszköz segítségével (én jobb híján a késélező rudat használtam) lyukat fúrunk a szűzpecsenye belsejében.
  3. A puha aszalt szilva szemeket apróbb darabokra vágjuk és egyenletesen beletömködjük a szűzpecsenye közepébe. A hús külső részét finoman sózzuk és borsozzuk. (Ne használjunk túl sok sót, mert még bacon-be tekerjük és attól is kap majd bőven sós ízt a hús.)
  4. Jót tesz neki, ha sütés előtt, fóliával letakarva néhány órát szobahőmérsékleten pihentetjük a húst. De ha ez elmarad, az sem nagy baj.
  5. A pihentetés után egy serpenyőben felhevítjük a vajat és az olívaolajat és pár perc alatt minden oldalról kérget sütünk a húsra.
  6. A baconszeleteket vágódeszkára rendezzük, a következőképpen: ránk merőlegesen, egymást kissé átfedve. Középre helyezzük a szilvával tölött szűzpecsenyét (aljával felfelé nézzen), majd először az egyik, utána a másik oldalról is felhajtjuk a baconszeleteket.
  7. Egy tepsi alját (amiben kényelmesen elfér a hús) vékonyan kivajazunk (vagy olajjal kenjük) és a vágódeszkáról óvatosan megfordítva beletesszük a sertésszűzet.
  8. 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, kb. 18-20 percre.
  9. A sütőből kivéve rácsra tesszük a húst, tálalás előtt néhány percig pihentetjük.
  10. 2 cm vastag szeletekre vágva kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 1274
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 202492
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 02.

Ajánló

Burgonyapüré illik mellé.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors és mutatós húsétel. Melegen és hidegen is finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?