r
Nosalty Logó

Szilvával töltött sertésszűz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Szilvával töltött sertésszűz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 645 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1934 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 214 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 645 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.1 g

Zsír

  • Összesen
    105.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4036.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1695 mg
  • Nátrium
    1772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    731 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1934 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 214 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertésszűzet az esetlegesen rajta lévő hártyáktól, zsírdarabkáktól megtisztítjuk.
  2. Egy alkalmas konyhai eszköz segítségével (én jobb híján a késélező rudat használtam) lyukat fúrunk a szűzpecsenye belsejében.
  3. A puha aszalt szilva szemeket apróbb darabokra vágjuk és egyenletesen beletömködjük a szűzpecsenye közepébe. A hús külső részét finoman sózzuk és borsozzuk. (Ne használjunk túl sok sót, mert még bacon-be tekerjük és attól is kap majd bőven sós ízt a hús.)
  4. Jót tesz neki, ha sütés előtt, fóliával letakarva néhány órát szobahőmérsékleten pihentetjük a húst. De ha ez elmarad, az sem nagy baj.
  5. A pihentetés után egy serpenyőben felhevítjük a vajat és az olívaolajat és pár perc alatt minden oldalról kérget sütünk a húsra.
  6. A baconszeleteket vágódeszkára rendezzük, a következőképpen: ránk merőlegesen, egymást kissé átfedve. Középre helyezzük a szilvával tölött szűzpecsenyét (aljával felfelé nézzen), majd először az egyik, utána a másik oldalról is felhajtjuk a baconszeleteket.
  7. Egy tepsi alját (amiben kényelmesen elfér a hús) vékonyan kivajazunk (vagy olajjal kenjük) és a vágódeszkáról óvatosan megfordítva beletesszük a sertésszűzet.
  8. 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, kb. 18-20 percre.
  9. A sütőből kivéve rácsra tesszük a húst, tálalás előtt néhány percig pihentetjük.
  10. 2 cm vastag szeletekre vágva kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 1227
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 182845
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 02.

Ajánló

Burgonyapüré illik mellé.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyors és mutatós húsétel. Melegen és hidegen is finom.

Hozzászólások (13)

Törölt felhasználó

sima szilvával is lehet csinálni, vagy kötelez? az aszalt?

Petra

tszandi, ez kimondottan aszalt szilvával készül? fogás! meg hát ugye ilyenkor egyébként sem lehetne friss szilvához jutni:-)..

Törölt felhasználó

de van fagyasztva ;) De veszek aszalt szilvát hozzá :)

Törölt felhasználó

Szia Petra! Karácsonyra készítettem el kezd? háziasszonyként. Nagyon jól sikerült. Köszi a tippet. Dorka

manócska2010

Szia! Ma elkészítettem és nagyon finom lett. Bár sütési id?nek 20 percet írtál, én 30 percig sütöttem, a bacon szépen megpirult rajta, de a hús rágós maradt, így még egy fél órára fóliával letakarva vissza kellett tennem a süt?be. De a végeredmény megérte a fáradozást. :) Üdv Manó

Törölt felhasználó

Sziasztok ! Szerintem is nagyon finom :) Aki szereti a szilvát ,készítse el bátran :) Üdv Anci

Bazo

Tegnap elkészült. Elötte fahéjas-szegf?szeges édesborba áztattam be pár órára az aszaltszilvákat. Új családi kedvenc született! Köszönöm.

Varga Beáta

Körtés-diós-gorgonzolás rizottóval valami mennyei! :)

Evica007

Meg tudod irni nekem, hogy ezt hogy kell kesziteni? Hogy keszited hozza a körtet es a diot? Szeretnem karacsonyra megcsinalni, de nem tudom hogy kezdjek hozza.:)

Varga Beáta

Lehet, hogy már elkéstem a válasszal, de nem voltam a gépnél. Azért bízva abban, hogy esetleg...valahogy...: http://www.nosalty.hu/recept/gorgonzolas-rizotto-friss-kortevel-dioval Jó étvágyat és Boldog Ünnepeket! :)

Törölt felhasználó

Petra! Milyen krumplis köretet ajánlasz hozzá?

Petra

Pürét! üdv Petra

Törölt felhasználó

Ma el?vettem a fagyasztóból pár szem szilvát és egy csini szüzet. Majd elkészítettem a receptet. Szenzációs az eredmény :) Úgy hogy aki hasonlóképp áll az aszalt dolgokhoz mint én, az nyugodtan elkészítheti akár friss vagy fagyasztott szilvából is. (természetesen kiengedés után) :) Köszönöm a receptet :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Csak egy tipp!Én hosszú vékony késsel sok lukat csinálok a húsban.Tömök bele aszalt szilvát amit vörösborban áztatok el?tte, teszek bele alma és dió csíkokat is.Így is érdemes kipróbálni.Én is pürével szoktam tálalni mint Petra.üdv csató

Éva-Anyóca

Micsoda finomság...:-O

Petra

és milyen egyszer?:-))

Macewan

Ez tenyleg egyszeru es isteni finom! Koszonet a receptert!

vmzsuzsa

Ma végre elkészítettem ezt a kit?n? ételt. A férjem szerint, de szerintem is toplistás. Köszi a receptet. Zsuzsa.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb...

A tök és az uborka keresztezéséből született, ízében kellemesen semleges, nagyszerű alapanyaga húsos és vegetáriánus fogásoknak, könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, viszont vitaminokban gazdag. Van-e még ilyen zöldségfélénk, amelyről gyakorlatilag csak csupa pozitív tulajdonságot tudunk elmondani? A cukkini tényleg a nyár egyik favoritja, imádjuk!