r
Nosalty Logó

Szilvával töltött sertésszűz

Petra
Szilvával töltött sertésszűz
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

645
Kalória
45.4g
Fehérje
38.3g
Szénhidrátok
35g
Zsír
177.1g
Víz
162.4g
Koleszterin
4.3g
Rost
23.1g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 645 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1934 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 645 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.1 g

Zsír

  • Összesen
    105.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4036.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1695 mg
  • Nátrium
    1772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    531.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    731 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1934 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

  1. A sertésszűzet az esetlegesen rajta lévő hártyáktól, zsírdarabkáktól megtisztítjuk.
  2. Egy alkalmas konyhai eszköz segítségével (én jobb híján a késélező rudat használtam) lyukat fúrunk a szűzpecsenye belsejében.
  3. A puha aszalt szilva szemeket apróbb darabokra vágjuk és egyenletesen beletömködjük a szűzpecsenye közepébe. A hús külső részét finoman sózzuk és borsozzuk. (Ne használjunk túl sok sót, mert még bacon-be tekerjük és attól is kap majd bőven sós ízt a hús.)
  4. Jót tesz neki, ha sütés előtt, fóliával letakarva néhány órát szobahőmérsékleten pihentetjük a húst. De ha ez elmarad, az sem nagy baj.
  5. A pihentetés után egy serpenyőben felhevítjük a vajat és az olívaolajat és pár perc alatt minden oldalról kérget sütünk a húsra.
  6. A baconszeleteket vágódeszkára rendezzük, a következőképpen: ránk merőlegesen, egymást kissé átfedve. Középre helyezzük a szilvával tölött szűzpecsenyét (aljával felfelé nézzen), majd először az egyik, utána a másik oldalról is felhajtjuk a baconszeleteket.
  7. Egy tepsi alját (amiben kényelmesen elfér a hús) vékonyan kivajazunk (vagy olajjal kenjük) és a vágódeszkáról óvatosan megfordítva beletesszük a sertésszűzet.
  8. 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, kb. 18-20 percre.
  9. A sütőből kivéve rácsra tesszük a húst, tálalás előtt néhány percig pihentetjük.
  10. 2 cm vastag szeletekre vágva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Gyors és mutatós húsétel. Melegen és hidegen is finom.

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...