r
Nosalty Logó

Szilvás lepény Pancsika konyhájából

Pancsika
Szilvás lepény Pancsika konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Szilvához

  • 2 kávéskanál fahéj
  • 2 púpozott ek porcukor
  • 2 dkg vaj (felolvasztva, és a legvégén keverjük a cukros-fahéjas szirupba, majd locsoljuk meg a szilvákat)

Vajas lepényhez

522
Kalória
7.3g
Fehérje
69.1g
Szénhidrát
25.2g
Zsír
129.2g
Víz
149.1g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
43g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Szilvához

Vajas lepényhez

Összesen 522 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Szilvához

Vajas lepényhez

Összesen 4170 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Szilvához

Vajas lepényhez

Összesen 213 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 522 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    201.9 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5148.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1142 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    2047 mg
  • Nátrium
    1641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    552.5 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1033.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1786 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2134 micro
  • β-crypt
    346 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1705 micro
Összesen 4170 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

Szilvához

  1. Szilva: megmossuk, kimagozzuk a szilvákat, félbevágjuk, és egy tálba tesszük. Beleszórjuk a porcukrot, a fahéjat és jól összekeverjük. (Ha levet enged a szilva, a megmaradó cukros-fahéjas szirupot félrerakjuk, mert ezzel + a 2 dkg olvasztott vajjal fogjuk meglocsolni a szilvákat.)
  2. Tészta: szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk, félretesszük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, majd a puha vajjal is. Beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, és simára dolgozzuk, legvégül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
  3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen szétoszlatjuk a tésztát. A tetejére egyenként picit belenyomkodjuk a szilvákat, szorosan egymás mellé, a magházukkal felfelé forgatva, és körülbelül 30-35 percet sütjük.
  4. Ezután kivesszük a sütőből, és a megmaradt fahéjas szirupba keverjük a felolvasztott 2 dkg vajat. A szilvák magházába teszünk egy keveset, vigyázva, hogy ne áztassa el a tésztát. Ezután még körülbelül 15 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyik kedvenc gyümölcsöm a szilva, és ráadásul a 0-ás vércsoportom egyik fogyasztható gyümölcse.:)

További receptek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek