Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-fahéjas sütemény

Szilvás-fahéjas sütemény
Szilvás-fahéjas sütemény
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik szombati napon a férfiak kezében volt a fakanál, és bográcsban főtt az ebéd. A desszert volt az én feladatom. Ezt a könnyű, puha tésztájú, gyümölcsös süteményt készítettem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Más gyümölccsel is készíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. Egy közepestől picit nagyobb méretű tepsit (24*39 cm) kikenünk margarinnal, és megszórjuk kevéske liszttel.
  4. A sütőport elkeverjük a lisztben a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt.
  5. A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük. Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat.
  6. Legvégül beleszórjuk a sütőporos-fűszeres lisztet, és alaposan összeforgatjuk.
  7. Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát.
  8. A szilva fél szemeket élével szép sorban a masszába nyomkodjuk.
  9. 180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  10. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24×39 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 794
elküldve: 11
receptkönyvben: 384
elkészítve: 16/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fűszeres szilvás süti, szilvás kocka, szilvás süti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

742
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 1 késhegynyi
tojás 3 db
cukor 20 dkg
tejföl 3.3 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
szilva 20 db