r
Nosalty Logó

Szilvalekvár Fahéj konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fahéj
Szilvalekvár Fahéj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 668 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2674 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 71 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.9 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1563 micro
  • β-crypt
    288 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 668 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    974.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.7 g
  • Cukor
    626 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2869.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    313 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6251 micro
  • β-crypt
    1152 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2402 micro
Összesen 2674 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 71 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát átválogatjuk, megmossuk, kimagozzuk, húsát ledaráljuk.
  2. Rozsdamentes edényben felforraljuk, majd a legeslegkisebb lángon 3 órán át főzzük, de legalábbis annyi ideig, amíg felére-harmadára összeesik és besűrűsödik. Közben gyakran megkeverjük..
  3. Ekkor hozzáöntjük a cukrot, és azzal már csak 15 percig főzzük, kevergetve.
  4. Gondosan elmosott üvegekbe színültig töltjük, a tiszta (de inkább új) kupakot rácsavarjuk, az üvegeket fejreállítjuk 2 percre.
  5. Száraz dunsztba bugyolálva, hagyjuk kihűlni.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 18993
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 07.

Ajánló

Ebből az adagból 1,8 liter lekvár lett, ami 5-6 db 3-3,5 dl-es kis üvegre elég.

Receptkategóriák

Nem vagyok hajlandó bolti szilvalekvárból sütni-főzni. A baracklekvár vagy a szamócadzsem még csak elmegy valahogy, ha bolti, de a szilva az annyira messze esik a valódi lekvár ízétől és állagától, hogy számomra használhatatlan. Ha nincs saját lekvárom, akkor inkább nem főzök derelyét, pedig imádjuk. Az idén sajnos lekéstem a szilvaszezonról, azért tettem el ilyen keveset. Mire lett időm lekvárt főzni, már csak kevés, pici szemű, drága szilvát lehetett kapni. Meg egyfajta finomságos muskotályos szilvát, persze azt se olcsón. Így hát abból készítettem ezt a lekvárt. Nem sok, de legalább a derelyénkbe elég lesz.

Hozzászólások

Boszi

Szia! Nagyon tetszik, hogy ehhez a szilva mennyiséghez ilyen kevés cukrot tettél. Én is próbálom minél kevesebbel készíteni a lekvárokat, de ennyire még nem mertem redukálni. Kérdésem: biztosan nem el?ször teszed el ilyen aránnyal, semmi gondod nem lett velük? Üdv. Marcsi-Boszi

Fahéj

Kedves Marcsi! Hogy ?szinte legyek, én nem ragaszkodom katonásan a cukormennyiségekhez a dzsemeknél. Szilvához kg-onként 20 dkg-nál azért sose teszek többet, de pontosan nem szoktam mérni. Az idén csak a Nosalty kedvéért mértem pontosan. Talán ahogy s?r?södik f?zésnél a lekvár, ugye kevesebb lesz a mennyisége is, mintha megállnék dzsem-szinten, meg valahogy veszít is a savanyúságából. Szilvafajtától is függ, nem is kicsit! Mert az én szilvám egy nagyon édes fajta muskotályos szilva volt. A lényeg, hogy kóstolgatni szoktam a lekvárt ahogy f?, és nekem valahogy nagyon elég volt az a 10 dkg kilónként, amit beletettem. Én abból indultam ki, hogy nagyanyáink se tettek bele cukrot, viszont jó s?r?re f?zték. Próbáltam ezt utánozni. Az biztos, hogy ha megdöntöm az üvegeket, amiben a kih?lt lekvárok vannak, nem nagyon moccannak. :) Ha attól tartasz, hogy savanyú lesz, tégy bele kicsivel több cukrot. Ha meg attól, hogy megromlik, akkor egy csipetnyi tartósítót a tetejére. Üdv: Fahéj

Boszi

Az el?bb elfelejtettem írni: irány a piac, hátha tudok még szerezni szilvát! Felcsigáztál! Üdv. Marcsi

Fahéj

:)) Én tegnap láttam a piacon...

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj! Csodásan néz ki a lekvárod, ennivalóan guszta : fénypostával 2-3 üveggel nem tetszenél átküldeni ide nekünk? - szebb mint az enyém! :-O / Még nem bontottam sajátot, mert ha azt egyszer elkezdem, januárban nem lesz semmi., ugyanígy van az uborka, körtebef?tt, minden...:-O / Szólj, mikor nyissam az ablakot, mert igen hideg van már, és nem lehet állandóan nyitva, viszont az ablaktörésért kár lenne, ...:-( Csodás a lekvárod, nagyon guszta, biztos finom , - a régi szilvák meg amúgy csodásak voltak, nehéz manapság kifogni, ami finom, lekvárnak való, min?ségi és édes, mert kevés a fa, kevés az es?, (akkor marad meg ha permetezve van, az nem jó), kevés a jókedv?-ilyen csodákra képes háziasszony, és ha finom a min?sége a szilvának, nem is kell bele annyi cukor, állítólag régen nem is raktak bele, mert nem kellett,...ezt hallottam a régiekt?l.:-O Csodás háziasszony vagy, irigyellek! :-O Szép vasárnapot kívánok! Éva-A.

Fahéj

Aranyos Éva -Anyóca! Köszi a dicsérete! :) De te éppoly csodás háziasszony vagy, ahogy így megemlíted, miket raktál el télire. Hát igen, én se bontottam még, mert azt tapasztaltam, hogy jobb az íze, ha hagyjuk állni legalább 2 hétig eltevés után. De hamarosan felbontok egyet, mert már nagyon szeretnénk lekváros derelyét enni. Ha valóban létezne fényposta, biz'Isten, küldenék kóstolót. :)) További szép vasárnapot! Fahéj

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj! Köszi, kár, azért, hogy nincs ilyen találmány, vagy csak mi nem tudunk a fénypostáról? Hm...:-o Köszönöm a dicséretet, :-o -a család szerint kissé nem voltam" topon" az idén, ilyet még soha nem csináltam, hogy lecsópaprikát, paradicsomot (hámozva és lében), f?szernövényeket olívában fagyóban, f?szernövényeket olívában de üvegben, szilvát és birset, paszternákot, répát, zöldséget, zellergumót, karalábét, zöldborsót, kevés zöldbabot és fejtett babot, petrezselyemzöldet és zellerzöldet, meggyet, piszkét, némi kis cseresznyét mind a fagyóba, na és üvegbe a lekvárokat (szilva és barack), paradicsom passatát (s?rített leve), meg egyéb dolgok, mint savanyú uborka, lecsó, és hasonlók, raktam el, megkérdezték: " mi történt?, elmentem hörcsögnek, csak gy?jtök és gy?jtök..., mindenb?l egy kicsit, illetve ahogy termett, vagy amennyit tudtunk kapni, illetve venni!." Én meg rávágtam:" hogy igen, mert ami van, amit termett a fa, a palánta, a bokor, a föld alatt termett, világos, hogy elrakom, iszonyat árak vannak már 3 éve fokozatosan, és ha a fele igaz annak, amit télire mondanak, végünk.:-(( " Hát jó, hogy átmentem hörcsögbe!!! :-O Mondhatni, mint a mesében a hangya, aki szorgosan gy?jtögetett, télire, a tücsök meg csak hegedült. Én , próbáltam mindenb?l egy kicsit, hátha jól tettem.:-O Viszont a tapasztalataim még nem annyira jók mint a Tieid, még csak kezd? vagyok a télire való elrakások sorában, mondjuk úgy, igaziból elrakós 6. éve vagyok.:-o El?tte anyósom és anyum rakott el, ami csak termett,....és kellett.:-o El voltam kényeztetve,sógorn?mmel együtt, - segíteni persze kellett, de más az, mint önállóan készíteni. De már nekik sem terem úgy, és hát nem is igen van erejük,na meg kedvük se elrakni. Szép vasárnap délutánt kívánok! Éva-A.

Fahéj

Akkor az idén tényleg jól belehúztál! Nekem mindent vennem kell a piacon, ezért minimálisat tettem el, mert a mi piacunk nagyon drága. :((

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj! Ilyenkor jó, ha rászán az ember palántákra némi pénzt tavasszal, bár akkor ?szintén szívom a fogam, hogy minek is vettem ezt meg azt a palántát....:-(( Aztán nyáron látom, hogy megérte, meg ilyenkor is.:-O Aztán ?sszel utálom a falevelet gereblyézni, na de ami rajta van gyümölcs, és még dióról nem is volt eddig szó,...hát mégis csak söprögetjük ?sszel, ha van körte, meg alma, meg szilva., stb...:-O És nem is lehet kihagyni azt a szokásos kis mondatot: hogy " azért vannak a jóbarátok! "....mert én ezt adok, ? meg azt ad, és cserekereskedelem van..:-O Na nem kell megijedni a kert nem hatalmas, és semmib?l se rakok el sokat, de azért úgy általában, nagyjából eljutunk február végéig, néha március közepéig is, aztán már nagyon nézegetem, hogy mi van még a polcokon,....üres üvegen kívül.:-O Példa, a barátn?mnek 9 gyereke van, nekem kett?. Én elrakok szilvát 15-20 üveggel, ? 200 üveggel. Az én cseresznyém 15 -20 üveg, az övé, 200. Körte: szintén...sorolhatnám, ha jobb a termés és kedvez?bb az ár, volt ,hogy ezekb?l a gyümölcsökb?l és még ami csak van, 350 üveggel rakott el, mindegyikb?l külön-külön!!!! :-(( Én lehidaltam a megemlítést?l is, nem hogy megcsináljam! :-O Persze, neki is sokan segítenek, hisz 9 gyereket kell etetni..:-O Jó éjt és szép hetet kívánok! Most szerintem a berakást , e csodás nyári és ?szi munkát meg is oldottuk itt szóbelileg is.:-O Éva-A.

Fahéj

200-300 üveggel bef?zni! Minden csodálatom az övé. Igen, akkor most megvagyunk a bef?zéssel! :))) Üdv: Fahéj

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj! Azért egy nagy titok van a barátn?mnél, akinek a neve: anyós.:-O Ha ? nem lenne,....hát...:-o Így lehet csirkét tartani, meg disznót és nyulat,..:-O Meg nekilátni egyszer 3 napot rászánva szilvát rakni, az a bizonyos cirka 200 üveg, aztán megint jön valahonnan meggy, abból is lesz 3 nap meló után megint vagy 200 üveg és, így megy ez addig, amíg vesznek, kapnak gyümölcsöket. Én láttam a spájzukat, még jó, hogy volt ott egy szék, és le tudtam ülni!!! :-o És ez a savanyúság és gyümölcsmennyiség tavaszra mind egy szálig, azaz üvegig elfogy.:-o Mi megtettük a kis családunkért amit tudtunk,...jaj igen, ma meg két vödör almát kaptam a szomszédból, mind lereszeltem, már nincs üvegem, ment a fagyóba, sütibe isteni lesz. Anyukám bejelentette este,hogy holnap hozzák a kelkáposztát, a héten azt f?zök: levest, f?zeléket, rakva, meg mit tudom én, de hogy a maradékot hova rakom?! Lehet, ráfekszek a fagyóba lév? dolgokra, összenyomom, tömörítem, és akkor még tán fér bele valami....Isten lássa lelkem, mindennek örülök, családtag, barátn?, szomszéd néni segít? és finomságos ajándékának, de már nem tudom hova tenni.:-o A kelkáposztát még betuszakolom, valahogy, más már nem megy...:-o Már nem is igen tudok, de ha tudnék se akarok már üveget venni,..a polcok is tele vannak. Szép estét kívánok! Szép holnapi napot! Bár már ?sz van, hideg, hiába süt a nap, és a fák hullajtják a leveleket...na de ennek is a szépsége megvan.:-o Éva-Anyóca

Fahéj

Le a kalappal az anyósod el?tt! Én is nagyon szerettem az én anyósomat, ? is sok minden jó és hasznos dologra megtanított engem, és rengeteget segített, amíg bírta szegénykém. Az sose baj, ha tele a kamra, úgyhogy csak tömöríts, ha még tudsz, mert télen, tavasszal el?venni meg milyen jó lesz! :) Sok szép ?szi napot kívánok: Fahéj

Éva-Anyóca

Le a kalappal, a 9 gyerekes barátn?m anyósa el?tt!! :-O ? ez a csoda néni, aki ekkora segítséget ad a barátn?mnek,...:-O Nélküle nem is mert volna szerintem a 9 gyerek vállalásába belefogni.:-o Az ? anyósa még "csak" 62 éves lesz, ? még bírja..:-O Minden anya és nagymama el?tt le a kalappal, mert azért dolgozunk ilyenkor, hogy a családot sok finomsággal lássuk el ?sszel és télen! :-O Az én anyósom is csodás, anyukám is,nekem mindkett? 72 éves, de ?k már nem tudnak, meg nincs is annyi idegzetük és kedvük ilyenekkel pepecselni, hogy lekvár, meg bef?tt, meg lecsó és savanyú és satöbbi,...persze raktak el, és kaptunk is, sógoromék is, ...de korán sem annyit, mind mondjuk 6-8, s?t 10 éve!!:-O Már nekünk kell a sarkunkra állni, ha ilyeneket akarunk.:-O Én megpróbálom..:-O Szép napot kívánok, itt reggel 5 fok volt, nem igen örültem neki....:-(( Éva-Anyóca

scarlett69

Én évek óta ugyanilyen cukormennyiséggel teszem el, DE este beteszem a réges-régi zománcozott lábasba a szilvát, rászórom a cukrot és reggelig-a legkisebb lángon-"sütöm". Nem fröcsköl össze semmit, nem kell mellette állni, és éjszaka nem zavar senkit, a pokoli h?ség sem. (Amikor el?ször csináltam ezt a süt?s módszert, szinte egyáltalán nem tudtam, nem mertem aludni...mostmár tudom, h legalább 6 órára szüksége van, és annyi alvás nekem is elég :D )

Fahéj

Kedves Scarlett! Én pusztán anyagi okokból tettem el f?ve és nem sütve. :) Mert kikalkuláltuk, hogy jobban megéri a gázon egy kisláng, mint a villanyt?zhelyben egy éjszaka. De sokat hallottam err?l a süt?s módszerr?l, és nagyon szimpatikus. Viszont engem nem zavar, ha kevergetnem kell több órán át, mert közben jövök-megyek, mást csinálok, és minden "kanyarban" egyet keverek rajta. :)) Jó hallani, hogy te se rakod tele cukorral, hiszen akkor nem is érz?dik a gyümölcs finom aromája. Szép délutánt! Fahéj

Boszi

Kedves Fahéj! Köszönöm szépen a válaszodat. Legközelebb figyelembe veszem a tapasztalataidat. Üdv. Marcsi

Fahéj

Kedves Marcsi! Gondoltam, szólok, hogy id?közben már megbontottam az els? üveg lekvárt, és teljesen optimális a cukortartalma, nagyon finom lett ezzel a kevés cukorral is. És tartósító nélkül, meg ilyen kevés cukorral eltéve sem akaródzik megromlani, szerencsére. :) Szép vasárnapot! Üdv: Fahéj

Boszi

kedves Fahéj! Bátor voltam már az utóbbi lekvároknál én is! Gondoltam, ha Nálad jól érzik magukat a gyümik kevés cukor és tartósító nélkül, az én spájzamban is ki kell bírniuk! Köszi., Boszi

Csiki Piroska

Csak hozzájutottál a szilvához. Szép szín? lekvárt f?ztél bel?le. Szép estét kívánok. Piroska

Fahéj

Nem tudtam nyugodni, amíg be nem f?ztem legalább egy keveset. :) Üdvözlettel: Fahéj

Törölt felhasználó

Koszonet az egyszeru es eszszeru receptert. Nincs benne ecet, zselesito, rengeteg cukor, szalicil, nem kell sutni, stb. Csak a lenyeg: a gyumolcs es keves cukor. Ahogy annak lennie kell.

Fahéj

Nem szeretem, ha túl van variálva. A szilvalekvár legyen egyszer?en szilvaíz?. A kevés cukor meg a tartósítószer hiánya miatt azért jó, ha a bontott üveget a h?t?ben tároljuk, és a lekvárt 1-2 héten belül elfogyasztjuk.

Hasibecker

Nagyon szuper ez a recept kedves Fahéj, ma elkészítettem. Ez után csak így fogom a szilvalekvárt f?zni. Köszi, hogy megosztottad velünk. Ajánlom mindenkinek és ne riasszon el senkit a hosszú f?zési id?, mert közben lehet takarítani, mosni a nélkül, hogy a lekvár leégne. Nem kell mellette állni végig. Üdv.: Marika

Fahéj

Örülök, hogy ezt a receptet választottad. Remélem, ízre és állagra is megfelel majd. Sajnos, azért nem annyira kemény, mint azok az üstben f?tt, békebeli szilvalekvárok voltak. De azért ez is nagyon finom. Üdv: Fahéj

bridge

Kedves Fahéj, nagyon szimpatikus a recepted. Szerinted ringló szilvàból is lehet csinàlni? Kaptam a szomszédoktól egy halommal és kipróbàlnàm... köszönöm, Üdv, Bridge

Fahéj

Kedves Bridge! Természetesen lehet ringlóból is készíteni, ugyanúgy, mint a szilvát. Ugyanolyan finom lesz, én már próbáltam. Jó bef?zést! Fahéj (én épp ?szibarackkal teszem ugyanezt) :)))

fkatica

Az elmúlt évben recepted szerint készítettem a lekvárt. Mondhatom, nagy sikere volt.Most dupla mennyiséget kell f?znöm, köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk!

Fahéj

Örülök, hogy sikere volt. Nekem még maradt tavalyról, de nagyon gondolkodom, hogy ennek ellenére f?zök be egy keveset. Nehogy kifogyjak bel?le év közben...

fkatica

Most pihizik a takarok alatt, jó néhány üveggel lett. /6kg apró szilvából./ Isteni finom lett.

Fahéj

Köszönöm, hogy az én receptemet választottad! :)

moncsicsi83

Köszönöm szépen a receptet. Egyszer?, pont olyan, ami nekem kell. A végeredmény pedig: nagyon nagyon finom. Csináltam cukorral, illetve édesít?vel is. Mindkett? nagyon jól sikerült!

Fahéj

Örülök, hogy ezt a receptet választottad, s hogy nem csalódtál benne. Üdv: Fahéj

Tóth Erzsébet

Nagyon szeretem a receptjeidet! Hogy nem komplikálod túl...Imádom! Nagyon finom lett a lekvárom, csak hálálkodni tudok...megint. Köszönöm!

Fahéj

Köszönöm az elismerést! További jó sütés-f?zést kívánok! Üdv: Fahéj

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!