Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Székely rétes

Székely rétes
Székely rétes
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bevallom, hogy nem vagyok olajban sütött fánkoknak rajongója, de van, mikor jól bejön!

Recept anyuka (anyósom) által ajándékozott "Konyha KÁTÉ" füzetből származik, az egyik kedvence, és néha meglepem!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy  tartalmas leves után lehet tálalni, de más alkalomra is jól bejön!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tejet, olajat, tojást, ecetet, sót jól összekavarjuk egy habverővel, hozzáadjuk a liszthez, összedolgozzuk, pihentetjük egy órát a hűtőben.
  2. 8 darabra osztjuk, kinyújtjuk, és összehajtjuk, mindegyiket 4-be, újra kinyújtjuk, kiszaggatjuk (én háromszöget vágok), de lehet egyszerűen 2-be vágni.
  3. Forró olajban kisütjük, pappírszalvétára kiszedjük, hogy itassa az olajat.              
  4. Vaníliás porcukorral meghintjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 297
elküldve: 5
receptkönyvben: 143
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Nusi Kezdi konyhaja

Mióta szakács: 2013.08.14.
10 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hamar rétes, csöröge, tarkedli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2014-11-12 09:49

Jót tesz neki, ha cukrosan zacskóban pihen pár órát a kész fánk. (Már ha marad.) Egyszerű, gyors, finom. Érdemes elkészíteni kezdőknek is, biztos siker. (A nyújtáson, hajtogatáson nem érdemes spórolni, csak jobb lesz tőle!)

nusikezdi
Nusi Kezdi konyhaja / nusikezdi Wed, 2014-11-12 15:42

Igazad van b-n , nagyon egyszerű , én mindig dupla anyagot készítek, de sajnos így se marad hogy zacskóban tegyem , most hétvégén csináltam 2 adagot , egyiket vaníliás porcukorban forgattam és kipróbáltam a fahéjas porcukrot , nagyon finom volt érdemes kipróbálni .

nusikezdi
Nusi Kezdi konyhaja / nusikezdi Mon, 2014-10-20 17:46

Nagyon szépen köszönöm a megtiszteltetést, igyekszem több receptet megosztani de ez sajnos csak a téli esteken történhet, ekkor több idom van ! Üdvözlet a NoSalty szerkesztőinek !

840
finomliszt 1 bögre
tojás 1 db
tej 8 ek
napraforgó olaj 6 ek
ecet 1 ek
1 késhegynyi
napraforgó olaj 3 dl
porcukor 5 g
vanília 1 db