Nosalty Logó

Szalonnagombóc leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szalonnagombóc leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 463 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2785 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2509.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    2161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 463 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    153.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15055.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1003 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    12967 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    750 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2322 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3213 micro
Összesen 2785 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát 1centis kockákra, a zsemlét ennek a duplájára vágjuk fel.
  2. A szalonna zsírját kisütjük, hozzáadjuk a zsemlét és világos barnára sütjük.
  3. A füstölt húst apróra vágjuk.
  4. A tejet összekeverjük a tojásokkal, a liszttel és a sóval.
  5. Ha a pirított zsemle kihűlt, ráöntjük az előzőekben összekevert tojásos-tejes lisztet. Hozzáadjuk a füstölt húst.
  6. A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, majd az olvasztott vajon pár percig dinszteljük. Hozzáadjuk az előzőekhez. Jól összekeverjük és hűtőben fél órát pihentetjük.
  7. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. Forrásban lévő sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük.
  8. Tányérokba rakjuk és a forró erőlevest rászedjük. Finomra vágott petrezselyemmel vagy metélőhagymával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 25273
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 01.

Ajánló

A gombóc főzésénél nagyon fontos, hogy forrjon a víz. Először érdemes csak 1 gombócot a vízbe rakni, ha esetleg szétomlana a vízben. Ebben az esetben egy  kis lisztet kell még keverni a masszához. Ha egyben marad, akkor mehet hozzá a többi. Mindenképpen külön vízben főzzük meg a gombócokat, mert a szalonnadarabok lepotyognak róla és ez elrondítaná a levesünket.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Speckknödelsuppe a hivatalos neve, tiroli specialitás. A sielőkből biztosan előcsalogat egy  kis "Hütte" érzést.  

Hozzászólások

goldbachkata

Köszi a receptet, nagyon fincsi, laktató leveske!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! üdv kiki

Törölt felhasználó

EZ NAGYON JÓ ÖTLET, KÖSZÖNÖM!! :)

Törölt felhasználó

Szívesen!

Törölt felhasználó

Elkészítettem. A gombóc isteni lett, a levesbe téve viszont senkinek nem jött be. Legközelebb a gombócot f?zés után megkapattam forró zsiradékon, ahogy a zsemlegombócot szokás. Jénaiba raktam, nyakonöntöttem egy pohár tejföllel, reszeltem rá sajtot, és ment 10 percre a süt?be. Kétpofára falta mindenki. Nálunk ezentúl így megy majd a szalonnásgombóc, köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Hát, a síz?k ilyet biztos nem ennének... Mi köze hozzá?

Törölt felhasználó

Egy ideje nézegettem ezt a receptet aztán úgy döntöttem, hogy mindkét verzióban elkészítem. Levesbetét: csak a szalonna ment bele, de abból 2 fajta. (húsos és kenyér) Hús helyett zsemlemorzsa és több zsemle. Alig 20 perc pihentetés után össze is állt. Kif?zve levesbe, pici f?tt kelbimbóval nagyon finomra sikeredett! ?Sütve?: másnap egy adag, de már húsos bekevert masszát, amely addig a kamrában h?sölt kif?ztem, forró szalonna zsírral leöntve úgy ahogy murmulya írta elkészítettem. (Talán annyit jegyeznék meg kezd?knek, hogy miután lesz?rjük a gombócokat ne nagyon kísérletezzünk forró zsiradékon való futtatáson, mert nagyon csapkod az olaj/zsír! Egyszer?bb a forró zsiradékot mértékkel ráönteni, majd irány a süt?.) Tejföllel, sajttal, mellé salátával ismét egy finom étel készült. Értem én, hogy miért ?hüttés? az érzés?..gombóc-gombóc és millió emlék? ? Érdemes elkészíteni, akár így vagy máshogy! A közelg? húsvétra lehet vadhússal is tálalom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek