r
Nosalty Logó

Szaftos pikáns oldalas

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Alkonyat
Szaftos pikáns oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 594 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2967 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 182 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 594 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.3 g

Zsír

  • Összesen
    246.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3115.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1515 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    956 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2967 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az oldalast jól befűszerezzük a szárnyas fűszerkeverékkel.
  2. A paprikakrémet összekeverjük a fokhagymakrémmel és a mustárral.
  3. Ecsettel egyesével bekenjük a húsokat a paprikakrémes keverékkel.
  4. A hagymát kettévágjuk, majd vékony szeletekre szeljük, rádobjuk a húsra, átforgatjuk.
  5. 1 éjszakára hűtőbe rakjuk.
  6. Másnap beletesszük a húsokat egy sütőzacskóba, rá egy grilltálcára, majd jól bemelegített grillre rakjuk, és puhára pároljuk (sütőben is készíthetjük, ugyanez az eljárás, csak akkor rendes tepsibe tegyük a sütőzacskóban lévő húst).
  7. Óvatosan forgassuk, hogy a zacskó ki ne szakadjon.
  8. Mikor kellően megpuhult, akkor óvatosan kibontjuk a zacskóból, a kisült szaftot egy tálba öntjük, a húsokat pedig visszarakjuk már zacskó nélkül a tálcára, és megpirítjuk.
  9. Krumplipürével tálaljuk, a szaftot rákanalazzuk a pürére.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 24530
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szaftos pikáns oldalas
Alkonyat 83 recept

Ez a recept az egyik barátunktól ered, aki istenien főz. Nem rajongtam az oldalasért addig a napig, míg így elkészítve nem ettem. Azóta több ismerősünknek és a családnak is így készítettük el, és a siker sosem maradt el. Isteni finom, szaftos, ízes így az oldalas, csak ajánlani tudom!!! Köszönet a barátunknak érte!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek