Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkával sajttal töltött kifli

Sonkával sajttal töltött kifli
Sonkával sajttal töltött kifli
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept tésztáját édesanyámtól tanultam, de Ő édesen csinálta több cukorral és kevesebb sóval, és lekvárral szokta megtölteni. Kipróbáltam a sós változatot a család nagy örömére.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 dl langyos tejhez két teáskanál lisztet egy teáskanál cukrot adunk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Az 1 kg liszttel elkeverjük a 2 tk sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, 6 tojássárgáját, az 5 dkg margarint, és a megmaradt tejjel elkészítjük a tésztát, jól kidolgozzuk, kb. fél órát pihentetjük, hogy jól megkeljen.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd háromszög alakú darabokat vágunk ízlés szerint, majd a háromszögeket kinyújtjuk, és a közepét megtöltjük sonkával és sajttal, majd feltekerjük kifli formára.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, majd meghintjük szezámmaggal.
  5. Előmelegített sütőben sütjük közepes hőmérsékleten.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 309
elküldve: 12
receptkönyvben: 154
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Helgasummer

Mióta szakács: 2012.07.20.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

sonkás kelt, szezámmal szórt kifli, sonkás sajtos kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1396
finomliszt 100 dkg
tojás 7 db
élesztő 50 g
tej 0.5 l
sonka 15 dkg
sajt 15 dkg
margarin 5 dkg
szezámmag 1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
2 tk