r
Nosalty Logó

Sütőtökös briós

Katharosz
Sütőtökös briós
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

598
Kalória
12.7g
Fehérje
95.4g
Szénhidrát
18.3g
Zsír
42.7g
Víz
97.4g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
27.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Összesen 598 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Összesen 3578 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Összesen 286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1209 micro
  • β-crypt
    974 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 598 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    109.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2187.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    572.4 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    256.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    618 micro
  • α-karotin
    1416 micro
  • β-karotin
    7251 micro
  • β-crypt
    5844 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 3578 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    469 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A liszthez adjuk a porcukrot, sót, tojássárgáját, sütőtökőt, az élsztős tejet és a maradék tejet is de csak lassan adagolva, amennyit felvesz, végül az olvasztott langyos vajjal sima tésztává dagasztjuk. Én dagasztógépet használtam!
  3. Akkor jó, ha az egész egybeáll, szükség esetén kevés lisztet adunk hozzá.
  4. Nekem 2 dl tej elegendő, volt bele.
  5. Ezután letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületen 11- 12 részre osztjuk, én mérlegen kimértem kb 10 dkg- darabok lettek.
  6. A kimért darabokat gömbölyítjük 10 percre letakarva pihenni hagyjuk, majd 32 centis szálakat sodrunk végül csigaformába feltekerjük.
  7. Az elkészült csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk egymástól kellő távolságra.
  8. A kevés tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük a briósokat, eztán meleg helyen kellni hagyjuk, ha kellően megkeltek ismét lekenjük a tejes-tojással, megszórjuk a durvára vágott dióval és a cukorral.
  9. Közben a sütőt előmelegítjük kb 180-190 fokra és 20-25 perc alatt megsütjük a briósokat, vigyázzunk rá, mert könnyen megéghet a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon finom ízletes és különleges kalácsot kapunk. A sütőtöktől gyönyörű szép sárga lesz a színe.

További receptek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Bajor perec, azaz Laugenbrezel

A bajor perecet mindenki ismeri mélybarna, fényes külsejéről, ami azonban puha, foszlósan szakadó belsőt takar. A németek specialitása a különleges bevonatát egy rövid, a sütést ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...