Nosalty Logó

Sütőtökös briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Sütőtökös briós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 544 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 3263 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 276 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1208 micro
  • β-crypt
    974 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 544 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    942 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.9 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    618 micro
  • α-karotin
    1416 micro
  • β-karotin
    7249 micro
  • β-crypt
    5844 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 3263 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A meglangyosított tejben feloldjuk a cukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez adjuk a tojássárgáját, sót, a sült sütőtököt, az élesztős tejet lassan adagolva, végül az olvasztott, de langyosra hűlt vajat is, és tésztát dagasztunk. Akkor jó, ha az egész egybeáll, és szép sima a tésztánk, szükség esetén kevés lisztet adunk hozzá. (Én a dagasztási műveletet a kenyérsütő gépemmel végeztem úgy, hogy mindent beleraktam, de a vajat itt is egy kicsit később adtam hozzá. Nekem 2 dl tej elegendő, volt bele.)
  2. Ezután letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk, és 12 részre osztjuk (én mérlegen kimértem, hogy egyformák legyenek, kb. 9 dkg/db).
  3. Egyenként gömbölyítjük őket, majd kb. 32 centis szálakra sodorjuk, és csigaformába tekerjük.
  4. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk kicsit távolabb egymástól a feltekert briósokat, majd a tejes-tojással lekenjük.
  5. Ezután 20 percig pihentetjük, majd ismét lekenjük, és cukros-dióval megszórjuk.
  6. Sütés: kb 180-190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc, vigyázzunk, hogy ne égjenek meg, szép fényesek legyenek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1827
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 486 recept

Nagyon finom ízletes és különleges kalácsot kapunk. A sütőtöktől gyönyörű szép sárga lesz a színe.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez biztos elkészítem!Már 'uncsi' magában a minap megsutott sutotok ( répás sárgaborsó levesbe pépesítettem egy részét),igy nagyon jól jon ez a recept:) Bízom benne ossze fog jonni! Egyébként a kép nagyon izléses, gratulálok! Koszonom es udvozletem: Matilda

Katharosz

Köszönöm a dicséretet, nem bonyolult az elkészítése biztos síkerülni fog, nagyon finom. Üdv. Kati

Nadyia

Nemrég elkészítettem és valami fantasztikusan sikerült!(Annak ellenére, hogy az alja megégett egy alig fél centis rétegben.) Még páromnak is ízlett, pedig ? ki nem állhatja a brióst, mert neki "túl száraz". Mi nem szórtuk meg semmivel, inkább csak baracklekvárral ettük. Köszönjük a receptet! :)

Katharosz

Szia, örül?k, hogy ízlett, nálunk is nagyon bejön, alig vártam már a tök szezont. Üdv. Kati

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek