Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült sztrapacska sajtos szalonnával

Sütőben sült sztrapacska sajtos szalonnával
Sütőben sült sztrapacska sajtos szalonnával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt egy kisebb mennyiségű sztrapacska-alap, a Férjemnek nem ízlett, gondoltam, bolondítok rajta még kettőt...
Végül az Ikrek ették meg mind, annyira ízlett nekik! Nagylányunk vigyáz a vonalaira, Ő meg sem kóstolta, de láttam, rajta, hogy majd megvesz egy falatért. Végül a fiúk megsajnálták, és megkínálták.. de csak óvatosan, tényleg csak kóstolás szinten kapott. :-))
Persze, a saláta megmaradt.. ahhoz kell majd még valamit kreálni - maradékból? :-)

hozzávalók / 2 adag

A sztrapacskához

A feltéthez

ajánlat

Jégsaláta és egy pohár száraz fehérbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha nincs maradék sztrapacskánk, akkor készítsük el a tésztát. A burgonyareszelőn a tüsis résszel lereszeljük a krumplit, a sajtreszelő nem jó, mert hosszú lesz a krumpli szála! Ha nincs ilyen reszelő, akkor össze kell turmixolni a sajtreszelőn lereszelt burgonyát!
  2. A levét kinyomkodjuk, és a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
  3. Lobogó vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a sztrapacskát. Kb. 10 percig kell főzni.
  4. Leszűrjük, és összeforgatjuk a juhtúróval.
  5. Közben a sütőben megsütjük a kockákra vágott vékony baconszeletkéket.
  6. A sztrapacskánkat megforgatjuk a megsült szalonnában és a zsírjában, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Visszatoljuk a 200 fokos sütőbe, és 10 perc alatt légkeveréssel pirosra sütjük.
  8. Jégsalátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 29 470
elküldve: 12
receptkönyvben: 291
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bejja

Mióta szakács: 2012.03.21.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült sztrapacska, szalonnás-juhtúrós sztrapacska

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1210
burgonya 2 közepes db
tojás 4 db
finomliszt 5 evőkanál
0 ízlés szerint
juhtúró 200 g
bacon 200 g
sajt 10 dkg