r
Nosalty Logó

Sütőben sült sztrapacska sajtos szalonnával

Bejja
Sütőben sült sztrapacska sajtos szalonnával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sztrapacskához

A feltéthez

1185
Kalória
60.1g
Fehérje
43.7g
Szénhidrát
83.9g
Zsír
207.1g
Víz
487.6g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A sztrapacskához

A feltéthez

Összesen 1185 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A sztrapacskához

A feltéthez

Összesen 2370 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A sztrapacskához

A feltéthez

Összesen 238 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2321.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    207.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 1185 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    167.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4643.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    2321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    414.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 2370 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

A sztrapacskához

  1. Ha nincs maradék sztrapacskánk, akkor készítsük el a tésztát. A burgonyareszelőn a tüsis résszel lereszeljük a krumplit, a sajtreszelő nem jó, mert hosszú lesz a krumpli szála! Ha nincs ilyen reszelő, akkor össze kell turmixolni a sajtreszelőn lereszelt burgonyát!
  2. A levét kinyomkodjuk, és a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
  3. Lobogó vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a sztrapacskát. Kb. 10 percig kell főzni.
  4. Leszűrjük, és összeforgatjuk a juhtúróval.
  5. Közben a sütőben megsütjük a kockákra vágott vékony baconszeletkéket.
  6. A sztrapacskánkat megforgatjuk a megsült szalonnában és a zsírjában, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Visszatoljuk a 200 fokos sütőbe, és 10 perc alatt légkeveréssel pirosra sütjük.
  8. Jégsalátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x25

Maradt egy kisebb mennyiségű sztrapacska-alap, a Férjemnek nem ízlett, gondoltam, bolondítok rajta még kettőt... Végül az Ikrek ették meg mind, annyira ízlett nekik! Nagylányunk vigyáz a vonalaira, Ő meg sem kóstolta, de láttam, rajta, hogy majd megvesz egy falatért. Végül a fiúk megsajnálták, és megkínálták.. de csak óvatosan, tényleg csak kóstolás szinten kapott. :-)) Persze, a saláta megmaradt.. ahhoz kell majd még valamit kreálni - maradékból? :-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek