Sütőben sült sztrapacska sajtos szalonnával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bejja
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 21% Zsír
A sztrapacskához
-
100g burgonya58 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g só0 kcal
A feltéthez
Összesen
1185
kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 21% Zsír
A sztrapacskához
-
200g burgonya116 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g só0 kcal
A feltéthez
Összesen
2370
kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.1 g
Zsír
-
Összesen 83.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 488 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2321.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 400 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 621 mg
-
Nátrium 1161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 207.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 323 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 353 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 500 micro
Összesen
1185
kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.2 g
Zsír
-
Összesen 167.7 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 975 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4643.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 800 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 1242 mg
-
Nátrium 2321 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 414.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 647 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 212 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 706 mg
-
Retinol - A vitamin: 645 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1001 micro
Összesen
2370
kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 466.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A sztrapacskához
- Ha nincs maradék sztrapacskánk, akkor készítsük el a tésztát. A burgonyareszelőn a tüsis résszel lereszeljük a krumplit, a sajtreszelő nem jó, mert hosszú lesz a krumpli szála! Ha nincs ilyen reszelő, akkor össze kell turmixolni a sajtreszelőn lereszelt burgonyát!
- A levét kinyomkodjuk, és a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
- Lobogó vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a sztrapacskát. Kb. 10 percig kell főzni.
- Leszűrjük, és összeforgatjuk a juhtúróval.
- Közben a sütőben megsütjük a kockákra vágott vékony baconszeletkéket.
- A sztrapacskánkat megforgatjuk a megsült szalonnában és a zsírjában, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
- Visszatoljuk a 200 fokos sütőbe, és 10 perc alatt légkeveréssel pirosra sütjük.
- Jégsalátával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x25
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 186
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 40087
- Feltöltés dátuma: 2012. november 09.
Ajánló
Jégsaláta és egy pohár száraz fehérbor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bejja
25 recept
Maradt egy kisebb mennyiségű sztrapacska-alap, a Férjemnek nem ízlett, gondoltam, bolondítok rajta még kettőt... Végül az Ikrek ették meg mind, annyira ízlett nekik! Nagylányunk vigyáz a vonalaira, Ő meg sem kóstolta, de láttam, rajta, hogy majd megvesz egy falatért. Végül a fiúk megsajnálták, és megkínálták.. de csak óvatosan, tényleg csak kóstolás szinten kapott. :-)) Persze, a saláta megmaradt.. ahhoz kell majd még valamit kreálni - maradékból? :-)