Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sültparadicsom-leves

Sültparadicsom-leves
Sültparadicsom-leves
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor már végre süt a nap és szívesen sétálunk kint, a tavasz és a nyár ízeit ennénk a legszívesebben, így eldőlt mi lesz a mai ebéd: sültparadicsom-leves. Finom, édes, zamatos! Mind elfogyott!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat egészben egy sütőlapra helyezzük, és előmelegített sütőben közepes fokozaton megsütjük. Akkor van kész, ha megbarnul kicsit a héja, és szépen leválik, de még szép piros és kerek minden paradicsom, nem löttyedt.
  2. A sült paradicsomokat meghámozzuk. Egy fazékba helyezzük. Ráöntjük a vizet és a passzírozott vagy sűrített paradicsomot. Akkor jó, ha éppen ellepi a sült paradicsomokat. Sózzuk, cukrozzuk és a vörösbort is hozzáadjuk. Borból érdemes egy könnyed, nem túl domináns típust választani.
  3. Ha a leves rotyog, akkor elkészült. Érdemes megkóstolni, és ha szükséges, még ízesíteni.
  4. A kész levest egy botmixerrel leturmixoljuk. Tálaljuk. Bazsalikommal, frissen őrölt borssal és szeletelt fekete olajbogyóval kínáljuk. Esetleg fokhagymás bagett-tel vagy pirítóssal is kínálhatjuk. De pirított magvakkal (tökmag, pisztácia) is nagyon finom.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 551
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hófehérke

Mióta szakács: 2018.10.12.
19 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsom-krémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

299
paradicsom 10 nagy db
víz 1 l
passzírozott paradicsom 2 dl
1 kávéskanál
cukor 2 ek
vörösbor 1 dl
fokhagyma 1 gerezd
bazsalikom 0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
fekete olajbogyó 50 g