r
Nosalty Logó

Sültkrumplipizza

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Sültkrumplipizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 754 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4520 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2266.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    1535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 754 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.2 g

Zsír

  • Összesen
    302.1 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13598.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1927 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2071 mg
  • Nátrium
    9213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    887.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    756 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 4520 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük azzal, hogy a fagyasztott krumplit terítsük szét egy peremes tepsin. A csomagoláson található utasítások szerint süssük aranybarnára és szép ropogósra. (Előmelegített sütőben, 200 fokon 25-30 perc.)
  2. A sütés félénél egy másik peremes tepsibe öntsük bele a paradicsomszószt, és egyengessük el egy spatulával vagy egy kanál hátával. A szósz tetejét egyenletesen szórjuk meg a reszelt sajtokkal, és helyezzük rá jó sűrűn a szalámiszeleteket is. Ezután toljuk a sütőbe, és süssük 200 fokon 10-15 percig, amíg a sajt teljesen elolvad, és a szalámi megpirul.
  3. Vegyük ki a sült krumplit a sütőből, és sózzuk meg. A tepsik nagyon forrók lesznek, ezért óvatosan fogjuk, sütőkesztyűvel vagy edényfogóval.
  4. A szószos tepsit óvatosan döntsük felfelé, és a krumplis tepsi egyik végétől kezdve lassan haladjunk a másik felé, hogy a sajtos szósz szépen lecsússzon, és egyenletesen beterítse a sült krumplit. Ez lehet kissé maszatolós lesz, de ne ijedjünk meg.
  5. Tálaláskor szórjuk meg az egészet friss bazsalikommal és borssal. Azonnal fogyasszuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 2658
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 17.

Ajánló

Sajnos a maradékot nem érdemes tartogatni. A krumpli elázik, és nincs jó módja annak, hogy újra ropogós legyen. Ezt az ételt a legjobb forrón elkészíteni, és amint elkészült, azonnal befalni. Egyéb feltétként használhatunk aprított sonkát, ananászt, gombát, vega változathoz pedig apróra vágott paprikát, gombát és csemegekukoricát.

Receptkategóriák

Sültkrumplipizza
Gerzsenyi Flóra 417 recept

Mi lehetne jobb gyors kaja a sült krumplinál vagy pizzánál? Hát nyilván ennek a kettőnek egy egyvelege: a sülkrumplipizza! Akik nem bírják a hasonló recepteket, kérem, most lapozzanak tovább, vagy csukják be a szemüket (és szájukat). Csípős szalámi, egyszerű paradicsomszósz, nyúlós mozzarella és cheddar, mindez egy nagy rakás ropogós sült krumplira halmozva. Használjatok hozzá nyugodtan mirelit hasábot és akár bolti pizzaszószt is. Az elkészítése rendkívül egyszerű: négy féle hozzávalóra, két darab tepsire és minimális mosogatásra lesz szükség. Tálaljuk vacsorára vagy kerti partira, gyerekeknek, társasjáték mellé vagy moziestekre. El sem hiszitek, milyen gyorsan el fog fogyni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...