r
Nosalty Logó

Medvehagymás rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Medvehagymás rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7686.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1471 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1422 mg
  • Nátrium
    4421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    891 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1179 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    872 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 3365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük fel az alaplevet, és tartsuk melegen, pucoljuk meg, és aprítsuk fel a vöröshagymát. A medvehagymát mossuk meg, vágjuk finomra (vagy tegyük késes aprítóba), reszeljük le a parmezánt.
  2. Melegítsük fel az olívaolajat és a vaj felét, adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, majd nagyjából 2-3 perc alatt, folyamatosan kevergetve pároljuk meg.
  3. Ezután adjuk hozzá a rizottórizst, és folyamatosan kevergetve pirítsuk további 2 percig.
  4. Öntsük fel a száraz fehérborral, keverjük össze, majd hagyjuk elforrni (szintén 2-3 perc alatt).
  5. Jöhet az alaplé adagolása a rizshez! A melegen tartott alapléből mindig csak egy merőkanálnyit merjünk a rizshez, majd amikor az elfőtt, és magába szívta, akkor öntsük hozzá a következő merőkanálnyit. Fontos, hogy mindeközben tartsuk alacsonyabb hőfokon, és közben egyenletesen kevergessük egészen addig, amíg az összes alaplevet hozzá nem merjük.
  6. Amikor a rizs megpuhult, de még fogkemény, adjuk hozzá a maradék vajat és parmezánt, és keverjük addig, míg elolvad. Adjuk hozzá a finomra vágott medvehagymát, alaposan keverjük hozzá azt is. Akkor tökéletes a rizottó, ha az állaga krémes és szaftos, kissé leveses.
  7. Ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg frissen őrölt borssal és a maradék parmezánnal. Azonnal, forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 1131
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás rizottó
Hering András 166 recept

A medvehagymás rizottó az egyik legjobb választás, amit tavasszal elkészíthetünk: a harsogóan zöld medvehagyma csípős frissessége és az olasz rizottók lágy krémessége esik szerelembe egymással, aminek végeredménye abbahagyhatatlan kanalazást ígér.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek