r
Nosalty Logó

Sült töltött tojás párolt borsóval

NS
Sült töltött tojás párolt borsóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tojáshoz

A zöldborsóhoz

A krumplipüréhez

900
Kalória
27.5g
Fehérje
55g
Szénhidrát
64.1g
Zsír
377.5g
Víz
584.4g
Koleszterin
10g
Élelmi rost
12.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tojáshoz

A zöldborsóhoz

A krumplipüréhez

Összesen 900 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tojáshoz

A zöldborsóhoz

A krumplipüréhez

Összesen 5397 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tojáshoz

A zöldborsóhoz

A krumplipüréhez

Összesen 144 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    377.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    571 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2920 micro
Összesen 900 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.8 g

Zsír

  • Összesen
    384.8 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    3507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6378.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1306 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    2884 mg
  • Nátrium
    1299 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    330.2 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    2265.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3709 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    471 mg
  • D vitamin:
    626 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    932 micro
  • Kolin:
    2546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3426 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    3330 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17521 micro
Összesen 5397 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

A tojáshoz

  1. A tojásokat megfőzzük, miután kihűlt, meghámozzuk. A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kiszedjük.
  2. Egy kisebb tepsit kivajazunk, és beszórjuk zsemlemorzsával. A tojásfehérjéket belefektetjük.
  3. Villával összetörjük a sárgákat, és összekeverjük a vajjal és 4 ek tejföllel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. A keveréket visszatöltjük a tojásfehérjékbe. Egy-egy kiskanál tejfölt teszünk mindegyik tetejére. 15-20 perc alatt 160 fokon megsütjük.
  5. A borsóhoz a hagymákat meghámozzuk, és felaprítjuk. A vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót, és puhára főzzük.
  6. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
  7. A főtt krumplit leszűrjük, majd még melegen megtörjük a vajjal. Gépi habverővel habosra verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a tejet (amennyit felvesz). Ha szükséges, még utánasózzuk.
  8. Az egyes ételeket tányérra rendezzük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A sült tojás receptje nagymamámtól származik, aki az ő nagymamájától (vagyis az én ükanyámtól) tanulta. A recept Erdélyből származik, ahogy családom ezen ága is, és tudtommal az eltelt generációk alatt semmit sem változott.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek