Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült töltött tojás párolt borsóval

Sült töltött tojás párolt borsóval
Sült töltött tojás párolt borsóval
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sült tojás receptje nagymamámtól származik, aki az ő nagymamájától (vagyis az én ükanyámtól) tanulta. A recept Erdélyből származik, ahogy családom ezen ága is, és tudtommal az eltelt generációk alatt semmit sem változott.

hozzávalók / 6 adag

A tojáshoz

A zöldborsóhoz

A krumplipüréhez

ajánlat

Ebben az ételben a tojás a főszereplő, mi krumplipürével és párolt borsóval szeretjük a legjobban. Lehet még kínálni hozzá bármilyen savanyúságot, uborkát, csalamádét, hagymát, kosszarv-paprikát... Ez utóbbi szerepel is a díszítésben.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, miután kihűlt, meghámozzuk. A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kiszedjük.
  2. Egy kisebb tepsit kivajazunk, és beszórjuk zsemlemorzsával. A tojásfehérjéket belefektetjük.
  3. Villával összetörjük a sárgákat, és összekeverjük a vajjal és 4 ek tejföllel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. A keveréket visszatöltjük a tojásfehérjékbe. Egy-egy kiskanál tejfölt teszünk mindegyik tetejére. 15-20 perc alatt 160 fokon megsütjük.
  5. A borsóhoz a hagymákat meghámozzuk, és felaprítjuk. A vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót, és puhára főzzük.
  6. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
  7. A főtt krumplit leszűrjük, majd még melegen megtörjük a vajjal. Gépi habverővel habosra verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a tejet (amennyit felvesz). Ha szükséges, még utánasózzuk.
  8. Az egyes ételeket tányérra rendezzük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 283
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Leeanne

Mióta szakács: 2011.06.08.
3 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött tojás, töltött sült tojás párolt hagymás borsóval és vajas krumplipürével

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orla
orla / orla Thu, 2013-01-17 20:34

Nagyon finom! Fantasztikusan harmonizálnak az ízek! A húsevők apróra vágott sonkát vagy füsi husit is keverhetnek a töltelékbe.

898
főtt tojás 12 db
tejföl 4 ek
vaj 12 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 12 ek
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
vöröshagyma 2 kis fej
vaj 8 dkg
zöldborsó 60 dkg
burgonya 1.5 kg
vaj 8 dkg
tej 2 dl
0 ízlés szerint