r
Nosalty Logó

Sült szilvalekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Macska
Sült szilvalekvár
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3622 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.7 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    893 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 603 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    921.9 g
  • Cukor
    879 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2474.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    268 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5358 micro
  • β-crypt
    987 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2059 micro
Összesen 3622 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát alaposan megmossuk, kimagozzuk, és botmixerrel összetörjük. (Természetesen darálni is lehet.)
  2. A tepsibe beletesszük a szilvát, elkeverjük a cukorral és az ecettel.
  3. A 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ha felforrt, a hőfokot 140 fokra visszavesszük.
  4. Az első órában óvatosan (mert forró!) többször megkeverjük, utána már csak óránként egyszer.
  5. 3,5-4 óra alatt összesül a lekvár.
  6. Üvegekbe szedjük, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. (Nekem most nem volt kupakom az üvegekre, de amikor van, akkor célszerű néhány percre fejre állítani, és csak utána tenni a dunsztba.)
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Tepsi mérete: 38x20x6
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 45324
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhány évvel ezelőtt az egyik barátnőmtől kaptam egy kis üveggel kóstolóba a recepttel együtt, amit eleinte nagyon furcsállottam, viszont a mintadarab meggyőzött. Elszántam magam, hogy kipróbálom - azóta minden évben sütök is szilvalekvárt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...