r
Nosalty Logó

Sült pisztráng tejfölös krumplival és kaprimártással

Miss Lemon
Sült pisztráng tejfölös krumplival és kaprimártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pisztránghoz

A krumplihoz

A kaprimártáshoz

551
Kalória
37.8g
Fehérje
43.3g
Szénhidrátok
24.3g
Zsír
244.1g
Víz
125g
Koleszterin
3.9g
Rost
3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pisztránghoz

A krumplihoz

A kaprimártáshoz

Összesen 551 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pisztránghoz

A krumplihoz

A kaprimártáshoz

Összesen 2200 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pisztránghoz

A krumplihoz

A kaprimártáshoz

Összesen 100 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2424.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    1664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    244.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 551 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.3 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9697.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2016 mg
  • Nátrium
    6656 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    976.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    930 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 2200 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

A pisztránghoz

  1. A halakat megmossuk, és a bőrüket kb. 1 centi mélyen, átlósan beírdaljuk.
  2. Jól besózzuk, majd békén hagyjuk kb. fél óráig.
  3. Ezután papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, újra sózzuk. Tepsibe rakjuk, kevés vajat darabolunk rá, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.

A krumplihoz

  1. A krumplikat héjukban megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk.
  2. Egy jénaiba vagy tortaformába (vagy bármilyen tepsibe) teszünk egy sor krumplit, megsózzuk, majd tejföllel megkenjük és megszórjuk zsemlemorzsával.
  3. Addig folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogy a krumpli. A tetejét zsemlemorzsával meghintjük.
  4. A hal mellett fél óra alatt pirosra sütjük.

A kaprimártáshoz

  1. A kapribogyókat felaprítjuk.
  2. Egy lábosban a vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd lassan hozzáöntjük az alaplevet, közben csomómentesre keverjük.
  3. Hozzáadjuk a kaprikat, sózzuk, végül a tejfölt is belekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A recept Rézi néni 1878-as szakácskönyvéből való. A krumpli eredetileg Burgonya angolosan néven szerepel benne, és füstölt húshoz ajánlja a szerző, de jól illik a halhoz és a kaprimártáshoz is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...