r
Nosalty Logó

Sült pisztráng tejfölös krumplival és kaprimártással

Miss Lemon
Sült pisztráng tejfölös krumplival és kaprimártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pisztránghoz

A krumplihoz

A kaprimártáshoz

551
Kalória
37.8g
Fehérje
43.3g
Szénhidrát
24.3g
Zsír
244.1g
Víz
125g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pisztránghoz

A krumplihoz

A kaprimártáshoz

Összesen 551 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pisztránghoz

A krumplihoz

A kaprimártáshoz

Összesen 2200 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pisztránghoz

A krumplihoz

A kaprimártáshoz

Összesen 100 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2424.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    1664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    244.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 551 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.3 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9697.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2016 mg
  • Nátrium
    6656 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    173.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    976.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    930 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 2200 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

A pisztránghoz

  1. A halakat megmossuk, és a bőrüket kb. 1 centi mélyen, átlósan beírdaljuk.
  2. Jól besózzuk, majd békén hagyjuk kb. fél óráig.
  3. Ezután papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, újra sózzuk. Tepsibe rakjuk, kevés vajat darabolunk rá, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.

A krumplihoz

  1. A krumplikat héjukban megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk.
  2. Egy jénaiba vagy tortaformába (vagy bármilyen tepsibe) teszünk egy sor krumplit, megsózzuk, majd tejföllel megkenjük és megszórjuk zsemlemorzsával.
  3. Addig folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogy a krumpli. A tetejét zsemlemorzsával meghintjük.
  4. A hal mellett fél óra alatt pirosra sütjük.

A kaprimártáshoz

  1. A kapribogyókat felaprítjuk.
  2. Egy lábosban a vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd lassan hozzáöntjük az alaplevet, közben csomómentesre keverjük.
  3. Hozzáadjuk a kaprikat, sózzuk, végül a tejfölt is belekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A recept Rézi néni 1878-as szakácskönyvéből való. A krumpli eredetileg Burgonya angolosan néven szerepel benne, és füstölt húshoz ajánlja a szerző, de jól illik a halhoz és a kaprimártáshoz is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek