r
Nosalty Logó

Sült kelbimbó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Sült kelbimbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 168 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 335 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 65 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    403 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1013 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3578 micro
Összesen 168 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    387 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    806 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2025 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7155 micro
Összesen 335 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1387 micro
Összesen 65 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott kelbimbók végeit levágjuk, külső leveleit eltávolítjuk.
  2. A kelbimbók méretétől függ, hogy egészben vagy félbevágva készítjük. (Ha kisebbeket vettünk, nyugodtan hagyjuk egészben, teljesen átsül így is.)
  3. Egy tiszta nejlonzacskóba tesszük a kelbimbókat, rálocsoljuk az olívaolajat, befogjuk a zacskó száját, és jól összerázzuk.
  4. Alufóliával bélelt tepsire terítjük a zöldséget. Frissen őrölt fekete borssal és finom sóval hintjük.
  5. 220 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen (a bimbók mértétől függően) kb. 15-25 perc alatt megsütjük.
  6. Azonnal fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 35
  • 7 napos nézettség: 141
  • Össznézettség: 111996
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 13.

Ajánló

Tejfölbe, majonézbe is mártogathatjuk a sült kelbimbót.

Receptkategóriák

Elképesztően egyszerű és nagyon egészséges zöldséges fogás. Gyors vacsora.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

szia! ma szeretném ezt elkészíteni, de nem vagyok egy f?z?zseni, engem már az is megzavar, hogy nekem mirelit kelbimbóm van, a receptben pedig friss szerepel. mit tegyek engedjem ki kicsit mikróban? vagy f?zzem meg f?szerezés el?tt? köszi Bogi

Petra

szia Bogi, nem vagyok a mikroban való felolvasztás híve, inkább szobah?mérsékleten engedném fel, utána leitatni konyhai papírtörl?vel a nedvességet, és úgy készíteni f?zni nem kell sütés el?tt! igazából pedig azt javasolnám, hogy friss kelbimbóból is készítsd majd el egyszer, meglátod majd a különbséget:-)

Törölt felhasználó

köszi! :-) mindenképp kipróbálom úgy, de tanácstalan voltam, így megf?ztem kicsit :-S így is finom volt! nyilván ha nyers kelbimbót veszek, akkor 100x jobb lesz! :-)

tiba

Sziasztok! Én már többször is elkészítettem, és mindannyiszor degeszre zabáltam magam bel?le. Eszméletlenül finom!

Törölt felhasználó

Nagyon szeretek f?zni és új recepteket kipróbálni!

P.Klára

Kerestem volna receptet fagyasztott kelbimbóra, ami egytálétel, süt?ben készíthet?, de nem találtam. Hasonlót sem, mint amilyet én szoktam, ezért ideírom: Csirkemell csíkokat megsütök. Egy jól kikent kis tepsibe beleöntöm a csirkemellet, rárendezek egy zacskó mirelit kelbimbót. Egy doboz tejszínben elkutymolok egy zacskós krémleves port/hagyma, gomba,zeller/,ezt szétlocsolom a zöldségen, rászórok reszelt sajtot gazdagon.Fóliával lefedem a tepsit és 20-25 percig sütöm 2-es fokozaton, aztán fólia nélkül még v. 10 percig, míg a sajt színt nem kap. Nagyon finom. Gondoltam, egy kis f?tt tésztával lehetne még bélelni, tartalmasabbá tenni? Na, majd kipróbálom.

Timijamaica

Tobbszor is elkeszitettem, sok-sok tejfollel meglocsolva valami isteni.....!!! Udv: Timi

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Annyira kézenfekv? a gondolat, hogy magamtól eszembe sem jutott. Köszi az ötletet :) Nemrég sült meg és nagyon ízlik. Annyira egyszer? és annyira jó is egyben. Hétköznap esti remek vacsi :)

Maniszej

Ausztriában már els? osztályos évekt?l tanítják a gyermekeket az iskolában. Sütés-F?zés.Mire 14 éves lesz, tud sütni f?zni szinte mindent. Pocsék érzés, hogy nagyon sok n?nek, lánynak gondja van már az alapokkal. Csak tudnám, mostanában mi a fenét tanítanak az iskolákban? 8 osztály után alapfokon sem beszélnek idegen nyelvet. Nem tudnak gombot felvarrni, kötni, horgolni kézimunkázni. És sütni f?zni sem. Az oktatási rendszer hagy néhány kivánni valót maga után. Na nem baj, itt TUTI a tanulás, hiszen sok sok jó ötlet és tapasztlat megosztás van. És persze KIT?N? receptek, KITÜN? web oldal. Gratulálok !

Törölt felhasználó

Nagyon finom volt, hal mellé ettük. Köszönöm! :)

mlevay

Nagyon finom! Ajanlom!

Törölt felhasználó

Érdemes a receptben írtak szerint jól beolajozni, mert én csak fújtam rá, de sütés közben többször pótolnom kellet még. (gázt?zhely) Különben igen érdekes és egyszer? recept. Egyszer? és nagyszer?! Ki gondolná, hogy így is lehet? Aki szereti a kelbimbót annak tuti bejön!

Törölt felhasználó

Volt itthon egy csomag kelbimbóm, és már nagyon meg kellett hogy csináljam, mert nem most vettem. Valami gyorsat szerettem volna, így találtam erre a receptre. Erre szoktam mondani, hogy egyszer?, de nagyszer?. Jó kis esti nasi volt. :)

Törölt felhasználó

Nagyon jó recept! Rezindens lesz nálunk az étlapon, az biztos. Ma egyszemélyes vacsora részeként serpeny?ben sült lazac mellé készítettem :) Remek! Szerintem alacsonyabb h?fokon (200) rövidebb id? alatt is megsül (15 perc), bár ez nyilván a mérett?l is függ.

toroltfelhasznalo-137771

IMÁDOM

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek