Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Straciatella pana cotta cseresznyével

Straciatella pana cotta cseresznyével
Straciatella pana cotta cseresznyével
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cseresznye idényben elkészíthetjük friss cseresznyéből is. Az 500 g cseresznyét kimagozzuk, majd 250 ml cseresznye nektárban a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal kb. 10 percig főzzük, a végén besűrítjük.

hozzávalók / 4 adag

A panna cotta-hoz

A cseresznyéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tejszínt a cukorral felfőzzük, kb. 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről, kb. 10 percig hagyjuk hűlni, majd felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint. 
  3. Hűlni hagyjuk, majd betesszük a hűtőbe kb. 35-45 percre, amíg a tejszín elkezd zselésedni.
  4. A csokoládét a tejszínhez keverjük. A panna cotta masszát egy hideg vízzel kiöblített formába (600 ml űrtartalom) töltjük, és legalább 6 órára hűtőbe tesszük.
  5. A cseresznyét leszűrjük, 250 ml cseresznyelevet kimérünk. A cseresznyelevet a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal felfőzzük, kb. 5 percig főzzük, majd besűrítjük 1 ek hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel. Hozzákeverjük a cseresznyét, és hűlni hagyjuk.
  6. A panna cottát kiborítjuk, 4 részre vágjuk, és a hideg vagy meleg cseresznyével tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 785
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

panna cotta, sztracsatellás panna cotta, sztracsatella panna cotta cseresznyével

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

648
lapzselatin 5 db
habtejszín 500 g
cukor 75 g
csokoládé 50 g
cseresznyebefőtt 500 g
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
fahéjrúd 1 db
étkezési keményítő 1 evőkanál