Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spéculoos - Belga keksz

Spéculoos - Belga keksz
Spéculoos - Belga keksz
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam nagyon szeret segíteni a konyhában. Legjobban a nyújtható, szaggatható sütiket kedveli, ezek elkészítése igazi élmény neki. Nagy kedvence a mézeskalács, a közelgő ünnepeket juttatja eszébe. Idén, advent első vasárnapján egy új receptet próbáltunk ki, ami bár nem mézzel készül, de a fűszereknek köszönhetően kellemes karácsonyi illatot áraszt. A tészta elkészítése nagyon egyszerű, a minták készítése külön élmény, mindenkinek szívből ajánljuk! A végeredmény pazar, legközelebb dupláznom kell az adagokat, ha a sütisdobozba is szeretnék eltenni pár darabot.

A tészta receptje a Stahl magazin 2010. téli számából származik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük az első öt hozzávalót.
  2. Egy másik tálban robotgéppel összedolgozzuk a puha vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a tojást is.
  3. A lisztes keveréket hozzászórjuk a vajas-cukros-tojásos masszához. Először fakanállal keverjük, majd kézzel összeállítjuk belőle a tésztát.
  4. Folpackba csomagolva 1 órára betesszük a hűtőbe.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékleten nyújtható állagúra melegedni.
  6. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
  7. Enyhén lisztes deszkán, enyhén lisztezett nyújtófával fél cm vékonyra nyújtjuk a tésztát. Ha szeretnénk bele mintát, akkor egy tiszta, horgolt terítőt ráterítünk, párszor átgurítgatjuk rajta a nyújtófát, majd óvatosan lehúzzuk a tésztáról a terítőt (készíthetünk ágmintákat is, tisztára mosott és megszárított tujalevelek segítségével). Lisztbe mártott formákkal különböző alakú kekszeket szúrunk ki, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk (2 tepsit készítsünk elő).
  8. Mérettől függően kb. 8-10 perc alatt sülnek meg a kekszek. Várjuk meg, amíg kihűlnek, és csak utána szedjük le őket a tepsiről.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 806
elküldve: 2
receptkönyvben: 180
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: belga
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karácsonyi keksz, fűszeres keksz, vajas keksz

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tunderanyo
Tunderanyo Sun, 2013-01-13 14:21

Kedves Mignon!
Ma megsütöttem ezt a kis kekszet,a horgolt terítőt a kolléganőmtől kaptam hozzá,nem volt itthon nádcukrom,így kristálycukorral készült!
Nagyon finom lett,legközelebb dupla adag tésztával fogom elkészíteni.
Köszi a receptet.
Legyen szép napod.
Tündi

mignon
Mignon / mignon Sun, 2013-01-13 21:23

Kedves Tündi!
Ez igazán jó hír, tényleg jó kis recept! :)
Örülök a sikerednek!
Üdvözöllek:
Mignon

Torma
Torma / Torma Mon, 2012-12-10 07:16

Angyaliak!!! Gratula! Es a horgolt terito milyen jo otlet! Koszi a megosztast, udv, Torma :)

fasigy1
Amazóna / fasigy1 Fri, 2012-12-07 17:00

Köszi! Egyre jobban szeretek kekszeket, linzereket sütögetni. Ez a recept is izgalmasan hangzik.Meg is sütöm.

707
finomliszt 25 dkg
mandula 5 dkg
mézeskalács fűszerkeverék 2 kávéskanál
szódabikarbóna 1 kk
1 csipet
vaj 15 dkg
nádcukor 12.5 dkg
tojás 1 db