r
Nosalty Logó

Spárga májjal csavarva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Spárga májjal csavarva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1558.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    874 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4171 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1261 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    1865 micro
Összesen 563 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    149.1 g

Zsír

  • Összesen
    161.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1988 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6232.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    2633 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1543.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17117 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    439 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3495 micro
  • Kolin:
    1291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16684 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    5042 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    7461 micro
Összesen 2247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    701 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyünk fel 3-4 l vizet melegedni a spárga főzéséhez. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
  2. A spárgák fás részét távolítsuk el oly módon, hogy a közepénél és a végénél fogva hajlítsuk addig a sípokat, amíg el nem törik. A talpára nem lesz szükség. A zöld spárgákat virágzattal lefelé áztassuk hideg vízbe. A fehér színű spárgák héját egy zöldséghámozóval vékonyan szedjük le.
  3. Amikor felforr a főzővíz, adjuk hozzá az 1 ek sót, 1 ek cukrot, a vajat és a citrom kifacsart levét, majd tegyük a vízbe a spárgákat is. 4 percig főzzük a zöldséget, majd szűrjük le.
  4. A csirkemájakat felezzük, a nagyobbakat harmadoljuk fel, ha látunk rajta epét vagy nagyobb ínt, akkor azt vágjuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg a májakat.
  5. Egy sonkaszelet közepére helyezzünk 4-5 spárgasípot, annak a tetejére egy kis darab májat, majd hajtsuk rá a sonka széleit a májas spárgára, és tegyük egy sütőbe helyezhető edénybe egymás mellé a csomagocskákat. Ekkor még egy kicsit lazának, szétesősnek tűnnek, de ne izguljunk, sütéskor a sonkaszelet össze fogja szorítani őket.
  6. Tegyük a tepsit a sütőbe, és süssük 25 percig.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 25×30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1593
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami újfajta spárgás ételre vágytunk... Májjal készítve nem is rossz.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?