r
Nosalty Logó

Baconbe tekert máj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
erika529
Baconbe tekert máj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 896 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3585 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2701.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    335 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    12371 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    63 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2205 micro
  • Kolin:
    777 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12349 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    150 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 896 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    309.1 g

Zsír

  • Összesen
    245 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    5439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10804.3 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    901 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    137 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    5136 mg
  • Nátrium
    4071 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1340.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    49484 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    251 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    162 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8820 micro
  • Kolin:
    3110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49394 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    841 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    600 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 3585 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2551 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    31 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk, megmossuk, a nagyobb darabokat félbevágjuk. Egy edénybe tesszük, és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük, jól átkeverjük.
  2. A májat egyesével betekerjük egy-egy darab baconnel (daraboljuk a bacont is, nem kell vastagon betekerni).
  3. Egy tepsibe sütőpapírt rakunk, és szépen egymás mellé rakjuk a májat, majd a végén fokhagymaszeletekkel megszórjuk, és kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 200 fokon kb. 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 3794
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconbe tekert máj
erika529 10 recept

Tökéletes köret hozzá a krumplipüré.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek