Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sóskamártás 3. - almával, gluténmentes

Sóskamártás 3. - almával, gluténmentes
Sóskamártás 3. - almával, gluténmentes
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb történet nincs: hallottam arról, hogy ilyen egyszerűen és egészségesen el lehet készíteni a sóskát. Kipróbáltam, és jött, látott, győzött a recept. :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Főtt krumpli és/vagy húsok mellé vagy egyszerűen magában is finom így a sóska.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sóskaleveleket alaposan átmossuk, a szárát kiszedjük.
  2. Az almát meghámozzuk, a magházat kivágjuk, és a gyümölcsöt felkockázzuk.
  3. A felforrósított vajra rádobjuk a sóskaleveleket, majd miután összefonnyadtak, és levet engedtek, az almát is hozzáadjuk. Fedő alatt addig pároljuk, amíg az alma megpuhul (kb. 5 perc). Amikor az alma már puha, összeturmixoljuk a sóskával.
  4. Cukorral és (ízlésünk szerint) sóval ízesítsük a sóskamártást.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 632
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Petunia

Mióta szakács: 2011.02.19.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sóskamártás, sóska almával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Citromka
Citromka Sun, 2011-06-05 02:38

Kedves Petunia!
További jó szórakozást, főzést, kívánok a konyhában.
Citromka

Citromka
Citromka Sat, 2011-06-04 05:40

Kedves Petunia!
Nagyon szép az új képed:) Én is elkészítettem, nagyon finom az almával, és egészséges is.
Tisztelettel Citromka

Petunia
Petunia / Petunia Sat, 2011-06-04 09:13

Kedves Citromka!
Köszönöm a visszajelzést az új képhez, és a korábbi javaslatokat :) Annak meg külön örülök, hogy elkészítetted a receptet és ízlett!
Üdv,
Petunia

205
sóska 50 dkg
alma 20 dkg
vaj 2 ek
cukor 1 ek
0 ízlés szerint