r
Nosalty Logó

Sós karamellás trüffel

Emőke
Sós karamellás trüffel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

464
Kalória
3.1g
Fehérje
56.6g
Szénhidrát
26.6g
Zsír
22.7g
Víz
54g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
50.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1391 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 464 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    79.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1940.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    1226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    169.9 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 1391 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 416 kcal

Elkészítés

  1. Tegyük a cukrot egy lábasba, és közepes lángon hagyjuk, amíg a cukor fel nem olvad és elkezd karamellizálódni.
  2. A lábas szélén karamellizálódott cukrot keverjük be középre, hogy mindenhol felolvadjon a cukor.
  3. Amikor felolvadt és szép barna színe lett, vegyük le a tűzről, és óvatosan, lassan adjuk hozzá a tejszín felét és a vanília kivonatot (habos lesz és szinte egy tömbbé fog formálódni a karamella, ne ijedjünk meg).
  4. Amikor a buborék visszahúzódik, adjuk hozzá a maradék tejszínt.
  5. Tegyük vissza a tűzre, és alacsony lángon addig keverjük, míg a karamell fel nem olvad.
  6. Ekkor adjuk hozzá a vajat és a sót. Keverjük össze. Öntsük a forró karamellt a csokoládéra, és keverjük simára.
  7. Tegyük hűtőbe pár órára vagy egy éjszakára.
  8. Húzzunk kesztyűt, és kanál segítségével formázzunk golyókat, és hempergessük meg kakaóban.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

Trüffel, kicsit másképp. :)

További receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Simon Gábor

Grillázs házilag

Mutatós, finom és 2 alapanyag szükséges hozzá. Nagyon sokan szeretik ezt a ropogós desszertet akár magában, akár egy süti tetején. Idén karácsonykor ahelyett, hogy megvennéd a boltban, ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...