r
Nosalty Logó

Kapusznyík

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziporka
Kapusznyík
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Káposzta

Összesen 556 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Káposzta

Összesen 6700 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Káposzta

Összesen 186 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 556 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.5 g

Zsír

  • Összesen
    237.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11703 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    1304 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1860 mg
  • Nátrium
    7690 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    974.5 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1411.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2340 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    440 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1239 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    2029 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1270 micro
Összesen 6700 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 186 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Káposzta

Elkészítés

Tészta

  1. Először a káposzta tölteléket készítjük el. A káposztát lereszeljük, és sóval beszórva állni hagyjuk, majd a levét jól kicsavarjuk.
  2. Kevés olajon megpároljuk a káposztát, és cukorral, őrölt borssal ízesítjük.
  3. Kelt tészta: A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval és a cukorral.
  4. Az élesztőt 1 dl langyos tejben feloldjuk.
  5. A liszthez öntjük, hozzáadjuk a tojást és annyi tejet, amennyit a tészta felvesz. (Nekem ez a mennyiség általában fél liter.)
  6. A végén a felolvasztott margarint beledolgozzuk, és fél órát kelesztjük.
  7. Összeállítás: A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 7-8 cm széles csíkokra vágjuk. A szélétől néhány cm-re 1-2 kk káposztát teszünk, a tésztát ráhajtjuk és összenyomjuk, majd levágjuk. Így haladunk a tésztacsíkon végig.
  8. Olajozott vagy zsírozott tepsiben, nem túl közel egymáshoz elhelyezve aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 11179
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapusznyík
Sziporka 15 recept

Szülőfalum egyik nevezetes étele a kapusznyík, és mivel nagyon szeretem, néha elkészítem. A tésztáját már az anyósom receptje szerint készítem. Nálunk ez az alaprecept bármely kelt kalácshoz. Így az 1 kg lisztből nem csak káposztás, hanem lekváros, kakaós is készül, mivel a gyermekeim inkább az édeset szeretik. A sütési időnél egy tepsire vonatkoztatva számoltam a 15 percet. A lényeg: aranybarnára süssük!

Hozzávalók

Tészta

Káposzta

Címlapról ajánljuk

További cikkek